Home » Fleur (March) + Mayleaf – Dynamo (Eindhoven ) 16/07/2021

Fleur (March) + Mayleaf – Dynamo (Eindhoven ) 16/07/2021

door Jochem van der Steen
510 views 2 minuten leestijd

Na een paar keer verzet te zijn is het toch zover. De ‘’seated show’’ van Brabantse talenten Fleur van Zuilen en Mayleaf… Unplugged!
Het podium staat er gezellig bij. In plaats van enorme spotlights en gigantische versterkers staan er kleine gloeilampjes op het podium. Het is niet druk in de zaal maar iedereen zit duidelijk vol spanning te wachten. De bijzondere setting beloofd een interessante concert ervaring.
Fleur van Zuilen kennen we als frontvrouw van de punkband March. Vanavond staat ze zonder haar bandgenoten op het podium en zonder elektrische gitaar. Door het beperkte aantal bezoekers en de akoestische opzet voelt het bijna als een huiskamer concert. De ongedwongen, ongekunstelde presentatie van Fleur draagt daar zeker aan bij.
Niet bang uit te spreken dat een dergelijk optreden best spannend is, geeft Fleur ook toe soms een spiekbriefje te gebruiken. Ze heeft namelijk de songs van March moeten overzetten van de full power chord versie naar de meer ingetogen versies op akoestische gitaar, die prima werken. Songs als Fear Of Roses, Already Gone en Sometimes komen goed tot hun recht, ook zonder volledige band. Op deze manier hoor je nog beter Fleur’s mooie stem, en het heerlijke rauwe randje daarin.
Naast de nummers van March komen nog wat mooie covers voorbij van bands die Fleur duidelijk inspireerden. We horen prima vertolkingen van The Menzingers, Alkaline Trio, The Misfits en the late great Tony Sly. Al met al een heerlijke mix!
Mayleaf speelt wel met de hele band vanavond… Nou ja, op de drummer na dan. Die zit gewoon gezellig in het publiek. Zittend op krukjes brengt Mayleaf een akoestische set bestaande uit hun meest populaire nummers. Hoewel gitarist Adrian de Lange in een interview vorig jaar aangaf dat “Mayleaf geen stoeltjes band” is, doen ze vanavond een poging hun eigen mening te herzien.
Tussen de alternative / grunge georiënteerde nummers door is er wat ruimte voor humoristisch commentaar. Het is daaruit duidelijk op te maken dat de band het akoestische optreden best spannend vind, maar ook heel erg leuk om te doen.
Hoewel deze setting wat minder bijzonder en intiem voelt als de ‘’kalere” presentatie van Fleur is het zeker wel zo dat de nummers in deze akoestische versies vrij sterk overeind blijven staan. Het klinkt echter gewoon als Mayleaf maar dan zonder dat je oordopjes nodig hebt. Een iets andere bewerking van de nummers had het optreden wellicht wat bijzonderder kunnen maken. Nu werd het weglaten van drums en versterkers meer omzeild, dan dat er juist gebruik van werd gemaakt.
Echter, het muzikale vakmanschap, de ontwapenende podiumpresentatie en mooie stem van Ilah van der Baas staan buiten kijf.
Al met al een fijn ontspannend avondje uit. Precies wat we in deze wederom woelige tijden goed kunnen gebruiken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00