Home » Ford’s Fuzz Inferno – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!

Ford’s Fuzz Inferno – Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!

door Filip van der Linden
1,2K views 2 minuten leestijd

Bij de eerste releases bestond Ford’s Fuzz Inferno uit het duo Hans Ford en Patrick Delabie. Het was de bedoeling dat dit een studioproject zou blijven, maar vorig jaar ging deze fuzzpunkband dan toch op tournee door de UK en Nederland, maar dan als trio, met een Belgische drummer.

Het album Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! werd opgenomen net na die tournee. Om de geest van de optredens correct te capteren werd alles live in de studio ingespeeld. Het is op die manier een mooie samenvatting van de dynamiek van het trio en ook van de verzamelde EP-releases sinds 2021. Het leuke is dat deze verzameling op twee tracks na helemaal verschilt van Book Of Fuzz, de eerder uitgebrachte verzamelaar. Het nieuwe album is een mooie dwarsdoorsnede van de EP’s, enkel van Flog Yourself With Fuzz staat hier geen nummer. En enkel A Messed Up Situation werd nog niet eerder uitgebracht door de band (of daar hebben we dan toch geen spoor van teruggevonden op het web).

De opnames zijn heel degelijk en ook heel in your face: vooral geen gepolijst, overproduced geluid. Puurder krijg je je fuzz punk niet geserveerd: stuwende drums, schreeuwende vocalen met maatschappijkritische lyrics en voor de gitaren wordt het fuzzpedaal uiteraard vaak en diep ingedrukt. En niet te veel gedoe met solo’s of moeilijke akkoorden in de toch al korte tracks. Er zitten wel wat solo’s in, maar dan heel compacte.

Mooi om zien is ook de continuïteit in de releases: in elke titel van de releases zit minstens het woord ‘fuzz’ en voor elke release krijgt de afkorting ‘CA’ van het label Subunderground CA een nieuwe invulling. Deze keer werd het label op die manier Subunderground Casual Abductions. Leuk, zo’n details.

Mijn favoriete tracks van Fuzz Up Your Electric Chair zijn No Solution, Leisure Class Saturday en Fuzz Dogs. Dit heerlijke en eerlijke album lijkt me wel iets voor fans van The Skeptics, Acid Eater of The Mono Kids.

https://fordsfuzzinferno.bandcamp.com/album/fuzz-up-your-electric-chair-baby-live-at-studio-195

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00