Home » Foscor – Les Irreals Visions

Foscor – Les Irreals Visions

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

Donkere, atmosferische metal uit Catalonië, Spanje.
De band vindt zijn oorsprong in de black metal, maar is daar gaandeweg aan ontstegen. De muziek is nog steeds duister en onheilspellend, maar het geheel is meer atmosferisch geworden. De bandnaam is vertaald uit het Catalaans en betekent donker. De muzikale partijen op dit nieuwe album, het vijfde alweer, zijn in een traag tempo zoals we dat kennen uit de doom metal, met hier en daar scherpe, harde gitaar riffs. Er is bewust gekozen voor een koerswijziging ten opzicht van het oudere materiaal, de band wil blijven vernieuwen en verrassen. Op het nieuwe album staan acht lange nummers met een speeltijd van bijna drie kwartier.
Instants is het eerste nummer, een traag maar meeslepend nummer. Het tweede nummer Ciutat Tragica heeft zwaarder aangezette gitaarpartijen en een meer indringende zang. Het is een toonaangevend voor het hele album, nergens knalt de muziek echt uit de boxen. De band bestaat uit bassist/zanger Fiar en de twee gitaristen Falke en Albert Marti. Voor de drums wordt er op dit album gebruik gemaakt van de dienstern va Jordi Farré (Cruciamentum). Zanger A.Nemtheanga (Premordial) zorgt voor de vocalen in het nummer Ciutat Tragica.
De nummers zijn gevarieerd, van intiem toetsenwerk tot complexe gitaarpartijen, er is goed over nagedacht. Het geheel vormt een meer dan aangename collectie nummers. Het is absoluut geen straf om dit album meerdere keren te beluisteren, integendeel, elke nieuwe luisterbeurt levert weer een verrassing op, iets dat nog niet eerder opgevallen is. Dit is een album die zeer zeker een keer geluisterd moet worden door liefhebbers van dit genre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00