Home » Phoenix Rebellion – Pirates of Ibiza

Phoenix Rebellion – Pirates of Ibiza

door Filip van der Linden
192 views 2 minuten leestijd

De Vlaamse band Phoenix Rebellion verraste op de Belgische Wacken Battle vriend en vijand met een sterke en feestelijke set en eindigde tweede na Speed Queen. Muzikaal-technisch bracht Phoenix Rebellion niet het beste optreden die avond, maar het was wel bijzonder catchy en aanstekelijk. Reden genoeg om eens hun EP Pirates Of Ibiza van vorig jaar onder de loep te nemen.
 
Phoenix Rebellion ontstond uit Göödhead, een Motörhead-coverband. Dat hoor ja natuurlijk terug in hun EP. Als andere invloeden halen die van Phoenix Rebellion o.m. Iron Maiden, Judas Priest, Manowar, Metallica en Dio aan, maar dat zullen behalve Priest eerder idolen dan invloeden zijn. Inzake de opbouw van de nummers blijven ze op deze EP vooral bij klassieke heavy metal en een snedige, snelle versie van Motörhead of Saxon.
 
Zelf reppen ze met geen woord over Running Wild, Swashbuckle of Alestorm, maar vooral die laatste band zal toch wel van enige invloed geweest zijn. De zanger van Phoenix Rebellion waagt zich gelukkig niet aan wat we door een hele reeks cliché-piratenfilms als een typische piratenstem zijn gaan beschouwen, zoals wel bij Alestorm. Tuurlijk zijn de onderwerpen grotendeels gelijk aan die van andere piratemetalbands: exotische bestemmingen, vrouwen, drinken en vechten vind je op de tracks Pirates Of Ibiza (een oproep om alle discotheken op dat eiland plat te branden) en het punky Phoenix Rebellion. Maar deze band laat zich niet tot dat thema beperken, getuige het meezinganthem Metalheads Unite (had van Doro kunnen zijn) en The Rise Of The Manly Man. Aan de andere kant, als je je EP Pirates Of Ibiza noemt, moet je er ook helemaal voor durven gaan en kan je misschien beter bij het piratenthema blijven.
 
In vergelijking met het populaire Alestorm is Phoenix Rebellion meer hardrock en klassieke heavy metal en minder folkmetal. Running Wild lijkt dan een betere referentie. Die band heeft ook zonder battle te winnen al twee keer op het hoofdpodium van Wacken gespeeld. Of het ook voor Phoenix Rebellion zo’n vaart zal lopen, is moeilijk te voorspellen. Maar als ze voluit gaan voor piratemetal, zal België al snel te klein zijn.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00