Home » Frail Grounds – The Fields Of Trauma

Frail Grounds – The Fields Of Trauma

door Edwin Knip
140 views 1 minuten leestijd

Frail Grounds - The Fields Of Trauma ArtworkEen conceptalbum over een expeditie diep in Siberië. Onderliggende vraag: Hoe ver gaat iemand, onder extreme omstandigheden, om zijn ultieme doel te bereiken?
Een mix van Heavy Metal, Progessive Metal en Extreme Metal zijn de basis voor de CD. Dit album is het debuut voor Frail Gounds, onder leiding van zanger Morten Sabyskogen. De CD is een muzikale reis langs diverse omstandigheden die de expeditie tegenkomt, weergegeven in de hiervoor genoemde stijlen. Het is een goed opgezet album, met een duidelijke verhaallijn. Het verhaal begint met de aankomst in Siberie, waarna de expeditie start. Daarna beginnen de beproevingen, de kou, de uitgestrekte vlaktes met sneeuw en gevaarlijke wegen. Op Rural Trauma en The Sinister Road wordt de sfeer goed weergegeven, mede door het goede drumwerk van Magnus Nødset en de sterke baspartijen van  Thomas Oppedal. De gitaarpartijen worden gespeeld door Erik Fidgett en Vegard Amundsen.
Als we het einde van de expeditie naderen, eindigt de CD via het rustige Siberian Nights in de grootse finale Emberstorm. Het ruim acht minuten durende nummer is het hoogtepunt van de CD.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00