Home » Smash Into Pieces – Unbreakable

Smash Into Pieces – Unbreakable

door Edwin Knip
291 views 1 minuten leestijd

Smash Into Pieces - UnbreakableDe vijfkoppige Zweedse formatie Smash Into Pieces behaalde in 2013 de 7e plaats in de Zweedse hitlijsten met hun debuutalbum Unbreakable. In 2014 moet de grote doorbraak komen, met een Europese release.
Smash Into Pieces bestaat uit zanger Chris Adam Hedman Sörbye, gitaristen Benjamin  Jennebo en Per Bergquist, drummer Isak Snow en bassist Viktor Vidlund. De cd opent sterk met Colder, dat in Zweden werd uitgeroepen tot ‘doorbraak van het jaar’, met maar liefst meer dan 120.000 stemmen. Colder is een stevig nummer, met een sterk gezongen refrein. A Friend Like You is een rustiger nummer, een mooi gezongen en goed opgebouwde spijtbetuiging over een beëindigde relatie. Direct daarna kan zanger Sörbye zijn frustraties van zich af schreeuwen in het hardere Crash And Burn. Here To Stay is wat meer ingetogen. Een pakkende melodie en een refrein dat niet uit je hoofd verdwijnt. Nummers als Rockstar, Come Along en I Want You To Know zijn lekker in het gehoor liggende nummers. My Enemy is weer wat steviger, waarna met Fading de cd wordt afgesloten. Een traag opgebouwd nummer, dat het tempo langzaam opvoert richting het einde, en zelfs even een kleine gitaarsolo bevat. Een debuut cd waar je met een gerust hart mee voor de dag kunt komen.
De band start in maart een Europese tour waarbij diverse landen aangedaan worden. Nederland wordt vooralsnog overgeslagen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00