Home » Freedom Call – Beyond

Freedom Call – Beyond

door Maurice van der Zalm
129 views 2 minuten leestijd

cover freedom call beyondFreedom Call laat weer van zich horen. Na Land Of The Crimson Dawn en de verzamelaar (met bonustracks van bekende nummers gestoken in het jasje van een andere stijl) Ages Of Light komen de uiterst sympathieke Duitsers met een nieuwe studiocd getiteld Beyond. Een ieder die op zoek is naar een nieuw geluid komt bedrogen uit met deze nieuwe cd van de band. Ze gaan gewoon verder waar de voorgaande cd’s eindigden. Vol met referenties naar verhalen waar er nog echt gevochten werd op het slagveld in de buurt en waar banieren en trompetten de troepen leidden.
De troepen van Freedom Call zijn zelf wel een beetje door elkaar geschud. Bassist Ilker Ersin is weer terug in de gelederen en Klaus Sperling heeft zijn drumstokjes ondertussen doorgegeven aan Rami Ali. Beyond kent maar liefst veertien nieuwe nummers met de vertrouwde ‘happy metal’ die de band speelt. Soms neigend, qua snelheid, naar het geluid van bijvoorbeeld een Dragonforce. Openingsnummer Union Of The Strong (waarvan binnenkort ook een video verschijnt), Edge Of The Ocean en Knights Of Taragon zijn daar voorbeelden van. Het kan ook wat rustiger zoals in Colours Of Freedom of zeer uitbundig zoals je kunt horen op Knights Of Taragon of Journey Into Wonderland. Opvallend zijn de composities die niet van de hand van zanger Chris Bay maar van Lars Rettkowitz zijn. Deze nummers (Heart Of A Warrior, Edge Of The Ocean) zijn wat zwaarder qua sfeer en opbouw. De nummers passen echter wel perfect in het geheel en in de stijl van de band. Among The Shadows is wat rustig van aard en klinkt lekker mainstream terwijl Come On Home, waarbij de Duitse hoempasfeer wordt benaderd, live een feestnummer gaat worden. Dat betreft ook Beyond Eternity waar de doedelzak juist dat subtiele gevoel weet te leggen in een nummer waarbij het moeilijk zal zijn om stil te staan. Titelnummer Beyond is het centrale punt op de cd. Het is fraai opgebouwd, heeft variatie in tempo en neemt me, evenals Land Of The Crimson Dawn, mee op avontuur. Een avontuur dat ik afgelopen jaar al heb mogen meemaken toen de heren in Nederland een concert speelde. De happy metal komt niet alleen naar voren in de muziek, de band straalt het uit en het enige dat je hoeft te doen is het absorberen. Werkelijk een feest en een aanrader voor een ieder die van een feestje houdt.
Beyond is het volgende hoofdstuk in de geschiedenis waar wapengekletter en loftrompetten de boventoon voeren. Gewoon een cd waar je blij van wordt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00