Home » From North- From North

From North- From North

door Filip van der Linden
167 views 2 minuten leestijd

Er kan altijd wel nog een viking- en folk-metal bij. De nieuwe Zweedse band From North bracht zopas zijn debuut uit met een brok stevige folkmetal die de formule van Amon Amarth aanlengt met Pro-Pain.
 
Bij Amon Amarth haalt From North de power en de snelheid en die vullen ze aan met een reeks ‘middeleeuwse’ instrumenten. Die folk-instrumenten komen misschien uit een synthesizer, maar blijven wel mooi het gehele nummer vooraan in de geluidsmix. Ze dienen niet, zoals wel vaker gebeurt, enkel om de intro op te fleuren. Die mix wordt nog aangevuld met wat hardcore-elementen, want dat is waar een aantal bandleden van From North hun roots hebben. Ook Alestorm kruidt zijn pirate-metal tegenwoordig met wat core, dan lusten we dat bij deze vikings ook wel.
 
De band heeft een eigen tekstschrijver, Andreas Lindvall die kort in Hellennium zat, die niet zelf meespeelt in From North. De Noorse mythologie biedt ook hier een onuitputtelijke bron van inspiratie, maar wordt nog aangevuld met wat viking-elementen. De composities zijn fris en goed gevonden, toch voor een genre waarin heel wat bands zichzelf en elkaar telkens lijken te kopiëren.
 
De bepalende schakel in de ketting van From North is zanger Håkan Johnsson, niet te verwarren met Håkan Jonsson van Watain. Johnsson’s hese en rauwe stem heeft net iets te veel korrel om mooi in te blenden bij de voor de rest voortreffelijke folkmetal. Gelukkig zijn er heel wat backing-vocals van de andere muzikanten.
 
Er zijn bij de elf tracks niet echt hoogte- of laagtepunten, maar als we toch enkele uitblinkers moeten aanduiden, dan Volund The Smith, Mead Of Poetry en The Sacred Oath.
 
From North’s debuut blaast je niet van je sokken, maar weet te charmeren door zijn frisse aanpak.
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00