Home » Garagedays – Something Black

Garagedays – Something Black

door Edwin Knip
225 views 2 minuten leestijd

Snoeiharde, meedogenloze metal uit de Oostenrijkse Alpen.
De in 2005 opgerichte band speelt al sinds 2008 onafgebroken in dezelfde samenstelling. Onder leiding van zanger/gitarist Marco Kern wordt elke willekeurige luisteraar omver geblazen door het muzikale geweld. Samen met gitarist Rene Auer, bassist Dominin Eder en drummer Matthias Mai brengt de band het nieuwe album onder de aandacht van muziekliefhebbers. Vanaf het debuut album Dark And Cold op Massacre Records in 2011 heeft de band zich gestort op live optredens. Er volgen optredens met Exodus, Rotting Christ, Grave Digger en in 2015 toert de band drie maanden door Europa als support act van U.D.O.
And Again is het nietsontziende openingsnummer van het album. Ruige riffs, harde klappen op de drums, een uptempo bas en fel harmonieus gitaarspel denderen uit de speakers. De vocalen van Kern zijn agressief en sluiten naadloos aan bij de muziek. Back In Line is de eerste single van het album en het opent met een lange rauwe gitaarriff. Ook hier blijft de toon agressief en dreigend. Met het nummer New Home neemt de band wat gas terug, de solo’s worden wat trager. De vocalen worden wat minder dreigend maar toch blijft het geheel een donker nummer dat in de lijn ligt van de voorgaande nummers.
Onverwacht komt dan ineens de ballad Out Of Control. De vocalen van Kern zijn rustiger, drummer Mai mag het wat rustiger aan doen en de solo’s zijn ook wat minder stevig. Naarmate het einde van het nummer dichterbij komt, wordt het nummer iets steviger maar het tempo gaat niet omhoog. Hierna volgt The Calling waarin het gaspedaal eens extra diep wordt ingedrukt, de drumslagen klinken als een mitrailleurvuur en de beide gitaristen gaan weer helemaal los. Snel, sneller, snelst.
To My Soul wordt dan het tweede rustpuntje op het album, gevolgd door New Home dat ook duidelijk minder uitbundig is dan de eerste vier nummers. Het is een nummer dat in de stijl van Metallica gespeeld wordt. Al met al is de conclusie na het beluisteren van dit album dat dit staat als een huis. Even lekker de stereo op standje gehoorschade met Garagedays!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00