Home » Graham Bonnet Band – Cacaofabriek (Helmond) 25/05/2018

Graham Bonnet Band – Cacaofabriek (Helmond) 25/05/2018

door eilish@rockportaal.nl
207 views 3 minuten leestijd

Graham Bonnet, wie kent hem nou niet? De zanger en voorman van bands als Rainbow, Michael Schenker Group en natuurlijk Alcatrazz, de band van gitarist Yngwie Malmsteen. De afgelopen jaren heeft Bonnet ook enkele albums uitgebracht met zijn eigen band, de Graham Bonnet Band, die op vrijdag 25 mei speelden in de Cacaofabriek in Helmond.
De zaal was gezellig vol, aangezien dit het enige concert was dat de band in Nederland gaf deze tour. Rockfans van over heel Nederland, en ook onze buurlanden, waren aanwezig bij de show, die meteen goed van start ging met de support act Bodyguerra, de band van gitarist Guido Stöcker met Ian Parry als zanger. Stöcker’s gitaarspel deed denken aan Stevie Ray Vaughan, en de cowboy hoed die hij op had sloot hier dan ook goed bij aan. Ian Parry is natuurlijk bekend van Vengeance en Elegy. Parry heeft een ijzersterke stem met veel melodie, een perfecte aanvulling op de ruige gitaar Riffs van Stöcker.
Bonnet was zelf ook goed op dreef, en zijn stem was in goede vorm. Je zou niet zeggen dat hij al tegen de 70 aan loopt, want hij had energie voor twee. Het zou natuurlijk kunnen dat zijn partner en bassiste Beth-Ami Heavenstone hem jong houdt, zo leek het tenminste wel op het podium!
In een interview met Guitar Girl magazine gaf Heavenstone toe dat Graham Bonnet haar grootste idool is en dat zijn creatieve energie nooit op raakt, dus jong van geest is hij in ieder geval nog!
De show was voor veel van de aanwezigen een echte ‘trip down memory lane’, maar dat is natuurlijk ook logisch, aangezien Graham Bonnet een behoorlijk arsenaal aan klassieke rock songs heeft om uit te putten. Nummers als  Since You’ve Been Gone, van Rainbow en het slepende nummer Desert Song van de Michael Schenker Group. Enkele nummers van Alcatrazz konden uiteraard ook niet achterwege gelaten worden, aangezien keyboardspeler Jimmy Waldo deel uitmaakt van Graham’s nieuwe band. Ze speelden onder andere Hiroshima Mon Amour en Island in the Sun. Ook werden er recente nummers gespeeld van de Graham Bonnet Band, maar de klassiekers vielen duidelijk nog steeds erg in de smaak!
Het feit dat de band ongelooflijk stond te genieten van hun optreden maakte het helemaal af. Gitarist Joey Tafolla liet zijn enthousiasme duidelijk zien, evenals de drummer Mark Banquecha, zijn gezichtsuitdrukkingen tijdens de show zeiden alles!
Erg mooi ook dat Bonnet na de show nog de tijd nam om de achtergebleven fans even te spreken en foto’s en handtekeningen uit te delen.
De Graham Bonnet Band heeft maar weer eens bewezen dat Rock tijdloos is, en dat er altijd mensen zullen zijn die nog graag een avond doorbrengen met het meezingen van klassiekers. Een mooiere boodschap had ik niet kunnen bedenken! 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00