Home » Haunted – Dayburner

Haunted – Dayburner

door Edwin Knip
107 views 1 minuten leestijd

Donkere zwaarmoedige doom uit Italië.
Na het debuut in 2016 heeft deze band de aandacht op zich gevestigd. De vijfkoppige band toert met onder andere Candlemass, en Hooded Menace. De band bestaat uit zangeres Cristina Chimirri, gitaristen Francesco Bauso en Francesco Orlando, bassist Frank Tudisco en drummer Dario Casabona. Het nieuwe album telt acht titels die samen ruim een uur duren.
Het album opent met Mourning Sun, een deprimerende tekst over een sluimerende dood die er voor zal zorgen dat de volgende ochtend niet meer zal komen. Lange, slepende gitaar riffs worden afgewisseld met stevige ritmes van bas en drum. Het is een dicht, compact geheel geworden. Dayburner gaat over wat er aan de andere kant te zien is, waar ga je naar toe als het leven is afgelopen. Er is een koude wind en een gehoornde god en in de hel moet er gedanst worden met de demonen.
De nummers dragen een somberheid uit die onderstreept wordt door de teksten. Duister en donker komen de woorden binnen bij de luisteraar. Muzikaal sluit het daar naadloos op aan, donker getunede gitaren met trage slepende riffs geven de toon aan. De stem van Chimirri weet de perfecte sfeer te creëren, mysterieus en onheilspellend. Het hoesontwerp vormt één geheel met de muzikale inhoud van het album. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een foto van de Ierse fotografe Deborah Sheedy. Dit album is voor de liefhebber van doom metal een absolute must.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00