Home » Sevendust – All I See Is War

Sevendust – All I See Is War

door Maurice van der Zalm
192 views 2 minuten leestijd

Dat kom je toch niet vaak tegen dat bands in de originele bezetting blijven voortbestaan. Toch heeft het Amerikaanse Sevendust met All I See Is War hun twaalfde album afgeleverd zonder wijzigingen in de bezetting. Daarbij wijkt Sevendust ook op All Is See Is War niet erg af van het geluid dat we van de band gewend zijn. Nog altijd is er sprake van stevige rock met een lekker pittige bite op zijn tijd. Dat Michael Baskette (Alter Bridge, Slash) de productie voor zijn rekening heeft genomen, heeft daar waarschijnlijk ook aan bijgedragen.
Vanaf 1996 timmert Sevendust nu al aan de weg en langzaam maar zeker weet de band de fanschare steeds wat te vergroten. Zeker met het vorige album Kill The Flaw kreeg de reputatie van de band een positieve boost wat zeker ook bevestigd wordt door het aantal streams en views op media zoals YouTube.
Op All I See Is War wordt de luisteraar getrakteerd op 12 nieuwe composities. Dirty is als single naar voren geschoven en behoort toch wel tot de stevige composities. Het gitaargeluid van Clint Lowery en John Connolly ragt lekker door de basis heen en heel kenmerkend voor het geluid is toch het hese stemgeluid van Lajon Witherspoon. Dirty is mooi opgezet, is vrij gemakkelijk te doorgronden en krijgt met het extra gruntgeluid meer diepte.
God Bites His Tongue is wat rustiger van aard en samen met Dirty is het een mooie, maar zeker ook een sterke representatieve aftrap. De riff in deze compositie heeft een wat afwijkend ritme waardoor er een soort spanningsveld ontstaat met de zangmelodie en ritmesectie. En die spanning houdt Sevendust het gehele album wel goed vast. Een spanning die in Cheers wat meer onder de oppervlakte schuilt en daardoor weer zeer radiovriendelijk klinkt zonder het eigen geluid te verloochenen.
In andere composities is die spanning wat duidelijker aanwezig en krijgt Sevendust het voor elkaar om meeslepende composities te schrijven die de nodige scherpe randjes kent. De grunts zijn daar zeker debet aan. Grunts die mooi afsteken tegen het stemgeluid van Lajon dat doet denken aan  Corey Glover (Living Colour) of Seal.
All I See Is War is geen heel verrassend album. Het is gewoon in de beste traditie van Sevendust geschreven en kent een hoge consistentie. Fans van Sevendust kunnen het album blindelings aanschouwen en liefhebbers van een goede rockplaat met ballen doen er goed aan om Sevendust aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00