Home » Maiden UniteD – Empire Of The Clouds

Maiden UniteD – Empire Of The Clouds

door Edwin Knip
148 views 2 minuten leestijd

Een strak geregisseerd eerbetoon aan één van de grootste bands uit de NWOBHM stal.
Maiden UniteD is, zoals de naam al doet vermoeden, een coverband die het materiaal van Iron Maiden uitvoert. Voor deze release heeft de band zijn handen uit de mouwen gestoken om het langste nummer ooit opgenomen door Iron Maiden van een nieuw jasje te voorzien. Het nummer Empire Of The Clouds, afkomstig van Book Of Souls, verhaalt over het grootste Britse luchtschip ooit, de R101. Het luchtschip had een lengte van 238 meter en bevatte 156.000 m2 waterstof. Op de eerste passagiersvaart van London naar Karachi in India komt het schip in noodweer terecht en stort het neer even boven Parijs. Hierbij komen 48 van de 54 inzittenden om het leven.
Acht muzikanten vormen de basis op dit eerbetoon. Jermain van der Bogt, beter bekend als Wudstik verzorgt ook hier de vocalen. Hij wordt bijgestaan door gitarist Ruud Jolie, bassist Joey Bruers, drummer Mike Coolen, pianist Ruud van Loon, cellist Perttu Kivilaakso en op Hammond orgel speelt Thijs Schrijnemakers. De stem van de verteller wordt gedaan door Edward Reekers. Geen onbekenden in de muzikale wereld dus.
Het nummer is in vier episodes opgeknipt en wordt perfect neergezet. De sfeer wordt extra aangedikt door de nieuwsfeiten die door het nummer heen gemixt zijn. Op de tweede cd staat een live uitvoering van het nummer zoals het te horen was in januari van dit jaar in Carre, Amsterdam. Als bonustrack is er een live versie van Killers toegevoegd. Ook live klinkt de band strak en weten de muzikanten de juiste sfeer te pakken.
Al met al een zeer geslaagde onderneming om een geweldig nummer opnieuw uit te brengen. De band blijft dicht bij het origineel en toch is er wat eigens toegevoegd. Deze cover heeft in ieder geval bestaansrecht en dat is niet altijd bij elke cover het geval.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00