Home » Heidevolk + Vanaheim – De Pul (Uden) 22/12/2023

Heidevolk + Vanaheim – De Pul (Uden) 22/12/2023

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
259 views 4 minuten leestijd

Vanavond sluit ik het concertjaar af met een lekker potje Nederlandse Pagan/Folkmetal in De Pul in Uden. Headliner Heidevolk en support Vanaheim zullen er een mooie midwinternacht van maken.

Vanaheim trapt stipt om 20:00 af met hun show. Geheel in kerstsfeer komen ze op me rendierhoorns en kerstmutsen op hun hoofd. Frontman Zino van Leerdam weet de zaal al snel mee te krijgen met zijn performance. Gitarist Michael van Eck heeft een aparte gitaar zonder kop. Hij heeft ook een goede stage presence en bouwt samen met violiste Rikke Linssen een leuke show. Ook drummer Bram Trommelen gaat lekker los. Alle bandleden hebben gave paint op hun lichaam en gezicht. In het begin is het geluid echt heel slecht gemixt. Alleen de drums en viool zijn te horen. Gelukkig is dat in de tweede deel van de set wel bijgedraaid en kunnen we genieten van de gitaar van Michael en vocale kunsten van Zino. Zino beschikt over goede grunts, maar verrast ook met keelzang en cleane zang. Michael weet ook zijn noten als 2de stem erg goed te raken. Het duurt even voor het publiek echt helemaal los komt, maar dan ontstaan er ook leuke pits. Vanaheim is een strakke, goede band en een perfect voorprogramma voor deze avond.

Setlist: Onbevangen, Uit steen geslagen, Daughter of the Dawn, Reuzenspraak, The Dwarven Chant, Gevallen in de Nacht

Heidevolk begint iets eerder dan gepland, maar dat vindt het inmiddels enthousiaste publiek helemaal niet erg. Ook de heren van Heidevolk weten hoe ze het publiek moeten bespelen. De zaal doet mee met alles wat de frontmannen Jacco Bühnebeest (Jacco de Wijs) en Daniël den Dorstighe (Daniël Wansink) vragen. De meerstemmige zang van deze heren en bassist Rowan Roodbaert (Rowan Middelwijk) klinkt geweldig. Gitaristen Koen Vuurdichter (Koen Romeijn) en Mat Snaerenslijper (Mat van Baest) haken ook regelmatig aan bij nummers en dan is het koor helemaal compleet. De nieuwste aanwinst van de band, drummer Kevin Houtsplijter (Kevin van den Heiligenberg) laat horen dat hij een strakke set neer kan zetten, terwijl hij ook lekker een showtje neerzet. Daniël heeft en gave grunt en mooie cleane stem en Jacco heeft een stevige zuiver zangstem die lekker doorklinkt. Er ontstaan een aantal goede pits bij diverse nummers. Heidevolk bewijst een strakke band te zijn die weet hoe ze een zaal in een feestje veranderen. A Wolf in My Heart wordt in het Engels begonnen en in het Nederlands afgemaakt. Na Het wilde Heer wordt het podium omgebouwd voor een korte akoestische set. Vier nummers spelen de heren in deze setting met de mooie aanvulling van violiste Hanna van Gorcum. Bij Saksenland komt Daniël ook met een super grote drankhoorn het podium op, heerlijk. Het publiek mosht, headbangt en zingt lekker mee gedurende de set. Uiteraard kan het nummer Vulgaris Magistralis niet ontbreken in de set. Dit wordt veruit het hardst meegezongen.

Setlist: Hagalaz, Klauwen vooruit, Winter woede, A Wolf in My Heart, Schildenmuur, De strijd duurt voort, Oeros, Het wilde heer; Akoestische set: Wederkeer, De hallen van mijn vaderen, Het Gelders volkslied, Zomervuur; 2de deel versterkt: IJzige nacht, Holda, Ostara, Saksenland, Tiwaz, Drink met de Goden, Vulgaris magistralis, Nehalennia

Het is een mooie midwinternacht geweest met deze heerlijke bands. Beide bands zijn het bezoeken zeker waard als ze weer eens een show hebben in Nederland.

Credits voor foto’s: Vanaheim & Heidevolk

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00