Home » Hellbomb – Noise Worship Propaganda

Hellbomb – Noise Worship Propaganda

door Jochem van der Steen
279 views 1 minuten leestijd

De combinatie van black metal en hardcore is lichtelijk ongewoon. Om die reden trok deze band uit het Russische Sint Petersburg mijn aandacht..
Vaak hoor ik bij ‘’blackened hardcore’’ bands meer black metal dan hardcore terug. Dit geslaagde huwelijk is een uitzondering. Naast hardcore, en black metal heeft het geheel als extra garnering ook een brutal death metal sausje. Op het eerste nummer, Antimorality, complementeren hardcore ‘’gang vocals’’ een stoomwals van bruut gitaar en drumgeluid. De hoofdvocalen / grunts zijn diep, zwaar en krachtig. Het type gorgelende put waar die andere Rus, Slaughter To Prevail’s Alex Terrible respect voor zou hebben en ik bijna bang van word. Wat zit er daar in het water?
Obliteration Rules is iets meer black metal dan hardcore. Derde en laatste nummer Noise Worship Propaganda heeft weer een dikker hardcore geluid, zowel in het gebruik van vocalen als in de pit-waardige riffs. Soms dreigen de gecombineerde invloeden wat chaotisch te worden, maar worden dan doormiddels een gitaarsolo toch aan elkaar geregen.
Knetterharde, geslaagde combinatie van twee toch al brute genres.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00