Home » Helloween – Helloween

Helloween – Helloween

door Xander Pas
240 views 4 minuten leestijd

Helloween is meer dan 35 jaar opgericht en brengt vrijdag hun zestiende studio album uit. Dit keer hebben ze maar liefst drie zangers en bestaat de line-up uit zeven zeer getalenteerde muzikanten die ieder hun steentje bijdragen.

Dat Helloween met dit album weer een klassieker neerzet is vanaf album opener Out For the Glory al te merken. Naast strakke riffs en een rap tempo, spelen de zangers fantastisch op elkaar in. Daarnaast vallen de drums ook nog eens erg goed op, waardoor je een goed idee krijgt van het talent dat alle muzikanten bezitten. Richting het einde van het nummer krijgen we nog een gesproken gedeelte met een beetje een futuristisch geluid. Tot slot krijgen we nog een rap tempo te horen en hele fijne vocalen sluiten het nummer af.
Het tweede nummer, Fear of the Fallen, begint rustig met fijne vocalen voordat we weer kunnen genieten van een fijne riff. Qua lyrics is dit nummer wederom een sterk Helloween nummer. Dat viel me sowieso al vrij snel op, dat de lyrics hier minstens zo goed zijn als de lyrics van bijvoorbeeld Keeper of the Seven Keys. Dat laat maar weer zien dat de band er ook dit keer weer veel tijd en moeite in heeft gestoken om een steengoed album neer te zetten. Wederom kan ik niet anders dan heel positief te zijn over het instrumentale werk op dit nummer. Vooral de gitaristen doen hun werk fantastisch op dit nummer.
Het nummer Best Time heeft de classic Helloween sound waar menig fan al jaren bekend mee is. Het is een fijn nummer waar de vocalisten wederom erg goed op elkaar inspelen. Mass Polution begint met een heel fijn bass geluid en een stevig ritme. De drums staan centraal op het nummer en de vocalen spelen daar goed op in. Ook op dit nummer is er sprake van een futuristisch geluid tussendoor en hier en daar een gesproken stukje.  Het nummer Angels is een van de hoogtepunten op het album. Het nummer heeft een fijn ritme, goede lyrics en gaat zonder twijfel een populair nummer worden als ze het live gaan spelen. Hetzelfde kan gezegd worden over Rise Without Chains. Dit nummer is van begin tot eind een goed excuus om goed te headbangen. Het ritme wat voornamelijk door de drums erg goed is zorgt ervoor dat de vocalen alleen maar beter tot hun recht komen.
Het nummer Indestructible heeft de beste vocalen van het hele album. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de lyrics zo goed zijn dat het nummer waarschijnlijk in je hoofd blijft hangen. Niet dat dat iets vervelends is, het is namelijk een van de betere nummers op dit album. Het futuristische thema gaat nog verder met het nummer Robot King. Dit is wederom een van de hoogtepunten op het album. Ondanks de sterke vocalen spelen de drums ook hier weer een grote rol. Het klopt helemaal, het is een briljant nummer. Ieder lid laat zich hier van zijn beste kant zien en dat is te merken. Dat zorgt er ook meteen voor dat dit mijn favoriete nummer op het album is.
Cyanide is ook weer een hoogtepunt op dit album en sluit perfect aan op het voorgaande nummer. Ook hier vallen de drums meteen op, maar ook de strakke riffs mogen niet vergeten worden. Het nummer wat daarop volgt, Down in the Dumps, mag dan wel wat minder sterke lyrics hebben, maar is instrumentaal een van de sterkste nummers op dit album. Hier heeft de gitarist een grote rol, wat vanaf het begin van het nummer het meest opvallend was. De bass speelt daar overigens mooi op in.
Vervolgens krijgen we eerst nog een nummer van ongeveer een minuut te horen, wat eigenlijk meer een introductie is voor het volgende nummer. Het laatste nummer was eerder al uitgebracht als single. Skyfall is tevens ook het langste nummer op het album. Het futuristische thema waar ik het al eerder over had is hier goed te merken. Het is eigenlijk een soort sci-fi nummer. Het gaat namelijk over een alien die op aarde land. Het is een fantastisch nummer en ondanks dat het niet mijn favoriete nummer op het album is, zeker de juiste keuze geweest om als single uit te brengen.
Helloween wordt vaak gezien als de Duitse Iron Maiden, maar ook met dit album hebben ze bewezen dat ze los van die titel gewoon een fantastische metal band zijn. Ze hebben al meer dan 35 jaar lang fantastische albums uitgebracht en dit is daar een goed voorbeeld van. Dit album gaat zonder twijfel ook overschaduwd worden door het succes dat ze met Keeper of the Seven Keys hadden, maar is zeker de moeite waard om in huis te halen. Zet het geluid zo hard mogelijk en ga er goed voor zitten, want dit album is van begin tot eind een fantastische luisterervaring.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00