Home » Henge – Burgerweeshuis (Deventer) 09/12/2023

Henge – Burgerweeshuis (Deventer) 09/12/2023

door Xander Pas
228 views 2 minuten leestijd

Henge is een vrij unieke band, met leden afkomstig uit het halve melkwegstelsel en in Manchester te vinden als ze de aarde bezoeken. Gister stond de band in Deventer, in het Burgerweeshuis om precies te zijn. Zowel een band als zaal waar ik nog niet mee bekend was.

Was het de moeite waard om anderhalf uur heen en anderhalf uur terug te rijden om een stel aliens te zien optreden? Absoluut! Dit is een concept wat aan planet Gong doet denken, Gong zijn niet voor niets de grootmeesters van de experimentele muziek en het space rock genre. Ik kreeg de indruk dat ik naar een groep Doctor Who karakters met muzikaal talent zat te kijken. Een aangename verrassing wat uiteindelijk in de aanschaf van het recent uitgebrachte Alpha Test Four leidde. De set bestond uit 6 van de 9 nummers die op dat album te vinden zijn.

Op plaat stelt de band niet teleur, echter zit de kracht zich echt in hun live optredens. De show die ermee gepaard gaat, de humor van de band en de interessante verhaallijn, het is fantastisch. Het publiek genoot ook ontzettend en bestond uit een diverse groep mensen. De nummers van Henge variëren enorm en spreken daarmee een groot publiek aan. Techno liefhebbers, psych fanaten en doorgewinterde progressive rock kenners waren allen aanwezig en genoten van iedere noot. Af en toe moest ik aan Magma denken, ze leken namelijk een eigen taal te hebben bedacht voor enkele nummers.

Dit is een band die met gevoel speelt en je echt meeneemt op een soort buitenaardse reis. Mede door de lichtshow hangt er een intense sfeer en heb je af en toe tijd nodig om de muziek goed op je te laten inwerken, die tijd werd mooi gegeven doordat de band tussen de nummers door contact zocht met het publiek of een verhaal vertelde. Dit is een groep muzikanten die buitenaards goed zijn en ook echt doen wat ze leuk vinden. Mocht je Henge niet kennen, zou ik adviseren om een concert van ze te bezoeken en de band daarna op LP of CD te ontdekken. Dit is een band die de moeite waard is en waarvan ik nog een hoop concerten hoop te bezoeken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00