Home » High Spirits – Safe On The Other Side

High Spirits – Safe On The Other Side

door Cor Schilstra
397 views 2 minuten leestijd

Bijna poppy melodieus, maar toch behoorlijk stevig en altijd opbeurend en pakkend is de muziek van High Spirits. High Energy Rock noemt Chris “professor” Black, het brein achter deze band, zijn muziek. Niet te verwarren met de high energy rock ‘n’ roll van veel Scandinavische bands met links naar punk-rock; deze high energy rock van Black en consorten is toch echt op ouderwetse classic hardrock met een scheut NWOBHM gebaseerd.

De liedjes zijn voorzien van harmonieuze melodielijnen, maar dan wel door een solide ritmesectie, scheurende gitaren en een stem die een net niet te strakke spijkerbroek aan heeft. Alle nummers zijn weer geschreven en in de basis ingespeeld door multi-talent Chris Black, waarna de vijfkoppige live formatie hem komt bijstaan voor de afronding; knap staaltje werk!

Tien tracks staan er op deze nieuwe plaat Safe On The Other Side, welke allen weer van zeer degelijke luisterkwaliteit zijn. De liedjes zitten stuk voor stuk goed in elkaar, de instrumentale en vocale bijdragen zijn klasse, de productie laat alles glashelder doorkomen en het album als geheel is afwisselend qua invulling, maar toch een duidelijke eenheid. Op zich kun je heel veel bekende invloeden ontdekken (van Bad English en Giant tot Scorpions en Maiden), maar op één of andere manier heeft Black er toch een heel eigen draai aan kunnen geven. Met die inkomende leadgitaar na één rondje slaggitaar riff, gevolgd door de plectrumslide over de lage E snaar in Moonlight, deed me trouwens wel even aan de high energy rock ‘n’ rollers The Hellacopters denken, maar verder is dit toch meer geënt op een mix van Amerikaanse hardrock met Britse metal en niet echt op punk-rock. Ideaal voor in de auto (weet ik uit ervaring), zelfs met regenachtig weer; de positieve vibe van deze muziekjes kan een somber gestemde geest behoorlijk opklaren, waardoor compleet overbodige negativiteit lekker kan wegdrijven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00