Home » Hot Breath – Hot Breath

Hot Breath – Hot Breath

door Edwin Knip
153 views 1 minuten leestijd

Het titelloze debuut van Hot Breath raakt je met volle kracht.
Uptempo rock, geïnspireerd door de jaren zeventig rock en overgoten met een hedendaags sausje. Dat is de korte en bondige samenvatting van dit zes titels tellende debuut. De band is opgericht in 2018 en bestaat uit zangeres/gitarist Jennifer Israelsson, gitarist Karl Edfeldt, bassist Anton Frick Kallmin en drummer Jimmy Karlsson. De band uit Gothenburg heeft als motto Wake Up Punk! It’s Time To Shine. De band presenteert zich graag als jouw afterparty zonder einde.
Vanaf Still Not Dead zit het tempo er lekker in, Israelsson klinkt als die bekende jaren zeventig artiest, de muziek is meer hedendaags. Snelle rock met rauwe randjes, twee versnellingen hoger dan dat het in de jaren zeventig geklonken zou hebben. En dat geldt eigenlijk voor de andere vijf nummers ook. Maniac is een stevige mix tussen punk en rock, Got It All doet het nog eens dunnetjes over.
Deze eerste kennismaking smaakt naar meer en doet ook verlangen naar een live show. Zal de band de tomeloze energie kunnen uitdragen op het podium? Voorlopig zal de liefhebber het met deze zes nummers moeten doen want er staan alleen nog enkele live shows in Zweden op stapel. Maar de muziek kent geen grenzen, dus wellicht komt de band richting Nederland in 2020. In dat geval wordt een bezoek aan de aanstaande show een aanrader. Op basis van het debuutalbum, dat dan weer wel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00