Home » Human Zoo – My Own God

Human Zoo – My Own God

door Edwin Knip
170 views 1 minuten leestijd

HUMAN ZOO_COVER_MY OWN GODDuitse melodische heavy metal met saxofoon en toetsen.
Het is al weer het vierde album van deze band, met flinke tussenpozen verschijnt er toch telkens weer nieuw werk. De eerste twee albums kwamen uit 2006 en 2007, waarna het pas in 2011 tijd was voor een derde album. En nu, na weer een periode van vijf jaar wachten, is het nieuwe album daar. Lekker in het gehoor liggende rock met aanstekelijke refreinen. En niet te vergeten de in dit genre ongebruikelijke inbreng van de saxofoon, die juist voor wat extra’s zorgt.
Love Train doet zijn titel eer aan, het nummer dendert als een trein door de speakers, stevig gitaarwerk geeft de perfecte cadans. A Day To Remember is een ballad, met een prachtige hoofdrol voor saxofonist Boris Matakovic. Ook de toevoeging van koortjes in de refreinen is iets wat een paar keer terugkomt in de nummers. Na de laatste saxofoontonen van voorgaand nummer, volgt het melodieuze My Own Illusion. In het rauwe NSA wordt een duidelijk statement gemaakt. You Can’t Hear A Sound, But They’re All Aroundj. De stemming zit er in, en die houden we er goed in met Like A Bitch.
Het album blijft gedurende alle elf nummers goed in het gehoor liggen, er is geen moment van verveling. Tekstueel heeft de band ook de zaakjes goed voor elkaar. Met regelmaat geeft de band een eigen interpretatie van hedendaagse gebeurtenissen. De conclusie mag dan ook zijn dat we niet voor niets vijf jaar hebben moeten wachten op een nieuw album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00