Home » High Hi – High Hi

High Hi – High Hi

door Filip van der Linden
159 views 2 minuten leestijd

high hiHigh Hi haalde in 2014 de finale van Humo’s Rock Rally, zowat de belangrijkste wedstrijd voor pop- en rockbands in België. Het trio bracht in 2015 een single uit op het Britse Punk Fox Records en vervolgens deze EP in eigen beheer. De band uit Leuven brengt donkere postpop met ballen. Muzikaal komen ze in de buurt van heel wat gitaarbandjes uit de nineties, genre Throwing Muses en Teenage Fanclub, maar ook The White Stripes. Op deze titelloze EP is het vooral de doordringende stem en het gitaarspel van Anne-Sophie Ooghe die de hoofdrol krijgen. Denk qua stemgeluid aan Melissa Etheridge, maar dan zachter, of aan Florence & The Machine.
 
De EP van High Hi telt vier nummers. Opener Her is een bezwerende track met veel pathos die voortgestuwd wordt door een gitaarriff met een mooie jaren’ 80-sound en een stoner-ritme. Op het einde van Her en op het rustigere White Rabbit (in the black hole) dat daarop volgt mag drummer Dieter Beerten meezingen. De wisselende stemmen en de samenzang van de twee geven een nieuwe dimensie aan het geluid van het trio. Islands (full of gold) is dan weer wat braver en meer up tempo. Afsluiter Leave Me, opnieuw met samenzang met Beerten, geeft inzake sound en compositie een knipoog naar Siouxie and the Banshees of the Cure en naar Kyuss.
High Hi toont met deze EP dat ze voor zichzelf een heel eigen universum hebben bedacht waarbinnen ze donkere songs maken die zich in je hoofd kunnen vasthaken. Benieuwd wat een volledig album zou kunnen brengen. Zelf beloven ze dat hun nieuw werk het midden houdt tussen Fleetwood Mac en de Pixies.
www.highhi.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00