Home » I The Mighty – Where the Mind Wants to Go / Where You Let it Go

I The Mighty – Where the Mind Wants to Go / Where You Let it Go

door Edwin Knip
94 views 2 minuten leestijd

Lekker in het gehoor liggende, catchy alternatieve rock.
I The Mighty brengt op dit album in ruim drie kwartier tijd elf nummers ten gehore, muziek die dichter bij pop dan bij rock ligt. Doordachte melodieën, subtiele vocalen en hier en daar een stevige muzikale omlijsting. Er is veel elektronica aanwezig naast de standaard gitaar, bas en drum omlijsting. Het klikt ook allemaal, meteen vanaf het begin van Degenerates heeft de band je in zijn grip. Tempo-wisselingen, koortjes en een refrein dat duidelijk herkenbaar telkens terug komt. Pet Names begint met een behoorlijk toetsen intro gevolgd door een koortje, ook hier weer hetzelfde recept. Veel van hetzelfde en toch telkens weer anders. De band klinkt Engels maar is afkomstig uit San Francisco, en voorzichtige vergelijkingen met wat boybands zijn zeker geen onzin.
Choas In Motion is meerstemmig gezongen en blijft in de lijn van voorgaande nummers. Een mooie ballad is The Sound Of Breathing, niet te rustig en met veel toetsenwerk. Ook hier valt de zang weer op, in positieve zin. Zanger Brent Walsh heeft een fijne stem om naar te luisteren. De andere drie bandleden zijn gitarist Ian Pedigo, bassist Chris Hinkley en drummer Blake Dahlinger. De band is opgericht in 2007 en dit is alweer het vierde album dat de band uitbrengt.
Het album sluit mooi af met het rustige Where You Let It Go. Het is het laatste nummer van een album vol met swingende songs waarbij je niet stil kunt blijven zitten.
Voorafgaand aan de release van het album werd het nummer Silver Tongues uitgebracht op single. Op deze single wordt de band bijgestaan door Tilian Pearson (Dance Gavin Dance). Het jaar 2017 bracht de band voor het eerst als headliner naar Engeland. Dit album is een goede manier om kennis te maken met deze band, voor de liefhebber van alternatieve rock is dit zeker een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00