Home » In Flames – Sounds From The Heart Of Gothenburg (CD/DVD)

In Flames – Sounds From The Heart Of Gothenburg (CD/DVD)

door Maurice van der Zalm
149 views 2 minuten leestijd

In Flames - Sounds From The Heart Of Gothenburg - ArtworkEr gebeurt het nodige in de omgeving van Gothenburg wat betreft In Flames. Op 11 november zal het nieuwe en twaalfde album Battles in de schappen liggen. Het eerste album waarop drummer Daniel Svensson niet te horen zal zijn, nadat hij na twintig jaar heeft besloten om In Flames te verlaten. Ondertussen heeft de band aangekondigd dat Joe Rickard voortaan op de drumkruk zal plaatsnemen.
Ergens is het daarom ook wel mooi om de liveregistratie Sounds From The Heart Of Gothenburg eind september aan te schaffen. Een registratie van de tour die het afgelopen jaar op het programma heeft gestaan. Wie, zoals ik, de band live heeft gezien weet dat een concert van In Flames gewoon kwaliteit is. Niet alleen is het oeuvre van de band uitstekend, de geluidskwaliteit en strakheid van de band is bijzonder goed. Dat je het geheel van auditieve en visuele aspecten op een DVD nooit zo ervaart als in het echt, is jammer maar ik moet zeggen dat de weergave op DVD en CD een uitstekend alternatief zijn voor het ‘echte’ werk. Het geluid is bijzonder goed neergezet en het geluid van het publiek (de band speelt in eigen huis voor een betrokken en toegewijd publiek) is op de juiste momenten goed ingezet, maar gelukkig ook vaak op de achtergrond neergezet.
De twintig nummers die geselecteerd zijn, omvatten een groot gedeelte van de elf albums, met de nadruk op het album Siren Charms uit 2014. Maar liefst zeven nummers komen van het laatste studio-album. Wat weer niet zo verwonderlijk is, omdat de tour uitrolde op het moment van uitkomen. Geniet van onder meer In Plain View, Paralyzed en Through Oblivion krijg kippenvel bij With Eyes Wide Open waarin het publiek een rol vertolkt met de duizenden mobieltjes. Verder is de setlist gevuld met nummers van eerdere albums waaronder Sounds Of A Playground Fading (onder meer Where The Dead Ships Dwell). Uiteindelijk gaat In Flames terug naar het album Colony uit 1999.
De twintig nummers op het album/DVD omvatten dus een groot gedeelte van de band en worden stevig en strak neergezet door een band die er zichtbaar zin in heeft. Nogmaals wil ik benadrukken dat het op een scherm altijd weer anders is dan in het echt, maar Sounds From The Heart Of Gothenburg geeft een mooi doorkijkje en is mensen die kennismaken met In Flames een mooi moment. Daarnaast is het voor de fans van de band een prachtig document waar je steeds weer en meer van kan gaan genieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00