Home » IVYVOX – IVYVOX

IVYVOX – IVYVOX

door Jochem van der Steen
258 views 2 minuten leestijd

Lente. Een perfect jaargetijde voor wat lekkere, catchy pop punk. Deze Haagse dames en heer (op drum) komen met een EP die een zonnetstraaltje op je gezicht doet verschijnen.
We treffen vier energieke tracks aan op deze EP.
Tonight bouwt lekker op naar een moment waar je live zeker op gaat springen.
ASAP rockt het meeste van de nummers. Vanaf de eerste opzwepende schreeuw “ASAP” gaat het tempo volle kracht  vooruit. Vooral hier geven de backing vocals wat extra lekkers mee.
Bianca’s stem klinkt heerlijk weemoedig op Into The Blue. De bijzondere klankkleur van de zangeres is hier duidelijk te horen. Helder maar toch iets van gebroken. Ook valt het lekkere drumwerk me hier extra op.
Het voorjaar spat af van liefdesliedje Stuck. “Can’t get you out of my head,” zo zingt Bianca Vrind op dit nummer. Dat kan ook gezegd worden over dit nummer. Catchy zanglijntje met een heerlijk baslijntje in het begin.
De nummers klinken op het eerste gezicht bedrieglijk simpel. Als je beter luistert, hoor je echter de verschillende laagjes en riffs waar de nummers uit opgebouwd zijn. Waar ik bij dit soort bands in het beginstadium vaak een mindere partij kan onderscheiden en vooral de vocalen soms te wensen overlaten, kan ik geen zwakke schakel ontdekken.
Het rockt genoeg voor de liefhebber van wat meer gelikte punkrock, maar is zeker pop genoeg om gewoon op de radio gedraaid kan worden. Ook de commerciëlere festivals kunnen deze act ook zonder problemen boeken. Denk een beetje aan vroege Di-Rect. Ook aan de vergelijking met een Paramore of Avril Lavigne maar wellicht ook onze eigen Sita kan ik niet ontkomen. Ik wens deze band hetzelfde succes toe.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00