Home » Jack Blades – Rock 'n Roll ride

Jack Blades – Rock 'n Roll ride

door Arjen de Graaf
276 views 2 minuten leestijd

Rock ‘n Roll ride is na zijn gelijknamige plaat uit 2003 het tweede soloalbum van Night Ranger frontman Jack Blades. Dat er een periode van bijna tien jaar tussen beide albums zit heeft natuurlijk te maken met de drukke agenda die Blades met Night Ranger heeft. 
Dat Blades een geweldig songschrijver is heeft hij met Night Ranger wel bewezen. Ook deze nieuwe plaat laat daar geen enkele twijfel over bestaan en laat tevens horen hoe groot zijn invloed eigenlijk is binnen die band. De gelijkenissen zijn namelijk groot. Catchy nummers met een kop en een staart en een positief gevoel. Eigenlijk is Rock ‘n Roll ride een light versie van Night Ranger.
Dat wil niet zeggen dat het album niet rockt want dat doet het wel degelijk. Alleen hebben de nummers een iets commerciëler karakter en zijn de invloeden van bijvoorbeeld de Beatles duidelijk hoorbaar. Maar met hulp van o.a. Night Ranger maatjes Joel Hoekstra (gitaar),Kelly Keagy (drums) en Whitesnake drummer Brian Tichy is Rock ‘n Roll ride toch een lekker rockend werkje geworden waar de Night Ranger fans prima mee uit de voeten zullen kunnen. Het gitaarwerk is geweldig en vooral de solos zijn om te smullen.
Hoogtepunten zijn Hardest word to say, Rise and shine, West Hollywood (mede geschreven door Cheap trick zanger Robin Zander en zou niet hebben misstaan op ieder willekeurig Cheap trick album) en het geweldige Born for this. Opvallend is dat het album na de eerste luisterbeurt helemaal niet zo bijzonder klinkt maar na een paar keer draaien ineens op zijn plek valt. Een heerlijk plaatje!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00