Home » Jaded Heart – Heart Attack

Jaded Heart – Heart Attack

door Edwin Knip
682 views 2 minuten leestijd

Het vijftiende studio album van de Duitse band Jaded Heart is behoorlijk beïnvloedt door de metal uit de jaren tachtig.

En dat is fijn voor de liefhebber. De band onder leiding van zanger Johan Fahlberg heeft het album zo naturel mogelijk proberen op te nemen. Dat wil zeggen dat er geen drum samples of computers zijn gebruikt in het opnameproces. Samen met gitarist Peter Östros, bassist Michael Müller en drummer Bodo Stricker wordt er een stevig en melodisch album neergezet.

De nummers zijn er een aantal nummers die de band samen schreef met goede vrienden zoals het nummer Right Now dat de band samen met Sascha Gerstner (Helloween) bedacht. Het nummer Heart Attack werd samen met Rupert Keplinger (Eisbrecher) geschreven. Gitarist Niklas Dahlin (Insania) is gestrikt voor de gitaarsolo op Right Now.

De nummers op het album worden gedomineerd door de gitaar van Östros. Lekkere scherpe korte riffs worden afgewisseld met langere stukken.  Harvester Unknown, Remnants Of Before, Heart Attack, het zijn stuk voor stuk lekker in het gehoor liggende nummers. Eigenlijk is het meer hardrock dan metal, maar dat maakt voor de beleving niet uit. De band weet negen nummers lang te boeien met de variatie in de tracklist. Overigens staan er op de CD elf nummers.

Lady Spider is een behoorlijk uptempo nummer, sneller dan de voorgaande songs. Het ruige en overdonderende Right Now staat niet op de vinyl versie, net als Bridges Are Burning. Eén ding staat als een paal boven water, deze Duitsers zijn nog lang niet uitgerockt! En je kunt er live van genieten, de band speelt op 4 November in Metropool, Enschede.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00