Home » Jaded Star – Realign

Jaded Star – Realign

door Edwin Knip
177 views 2 minuten leestijd

De Griekse heavy metalband Jaded Star komt met een ijzersterk vervolg op het debuut album uit 2015.
In 2013 wordt de band opgericht, in 2015 komt het debuut Memories From The Future op de markt via Sesnory Records. Maar de line-up is flink veranderd, zangeres Maxi Nil (ex-Visions Of Atlantis) is de enige die overgebleven is van de oorspronkelijke line-up. Verder bestaat de band nu uit gitarist Dan Constantine, bassist Ioannes Dres (ex-War Dance), drummer Jim Rouvelas (ex-War Dance, Verdict Denied) en toetsenist Angelos Vafeiadis (ex-Illusion).
Het debuut album voert Jaded Star langs buitenlandse podia waar ze samen spelen met onder andere Moonspell, Epica, Xandria en Draconian. Het nieuwe album wordt opgenomen en gemixt  door Michalis Skarakis in de 133 Studios. Female Fronted is het eerste nummer van het album en het is al eerder als single verschenen. Het is een stevig en melodieus nummer met stevige gitaar riffs en lekker in het gehoor liggende koortjes.
Breathing Fire is een wat rustiger nummer wat langzaam aan volume wint naarmate het nummer verder gaat. Ook het nummer A Pain All Mine is minder stevig dan het openingsnummer. De stem van Nil is prettig om naar te luisteren, muzikaal ligt het zwaartepunt op de strijd tussen gitaar en drums. Adrian is weer een wat ruiger nummer, na de intro vna toetsenist Vafeiadis zwelt het nummer aan. Nil weet zich zonder problemen te handhaven in het muzikale geweld om haar heen.
Het hele album duurt net iets minder dan veertig minuten, tijd voor tien titels waarin de band goed laat horen waar ze toe in staat zijn. Gedegen musicerend zonder franje met nummers die ook tekstueel goed geschreven zijn. Het is een mooie tweede start voor de band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00