Home » Jett Rebel – Effenaar (Eindhoven) 17/05/2014

Jett Rebel – Effenaar (Eindhoven) 17/05/2014

door marijke@rockportaal.nl
216 views 3 minuten leestijd

IX-Effenaar-4Jett Rebel bestormd de hitlijsten, concertzalen en festivals aangestipt als Serious Talent volgens 3FM. Hij scoorde al een hit met ‘Tonight’  en op dit moment is zijn nieuwe single ‘Louise’ steeds vaker te horen. Het concert in de kleine zaal van de Effenaar in Eindhoven was dan ook binnen no-time uitverkocht. 
In het voorprogramma staat IX, de band van zanger Marnix die zoals we later horen vroeger bij Jett Rebel in de klas heeft gezeten op de middelbare school. Ook zaten ze samen in een bandje. Zanger Marnix won in 2012 de Grote Prijs en timmert flink aan de weg in muziekland. De muziek van IX laat zich moeilijk in een hokje stoppen. Met een elektronische drum, toetsen en één gitaar worden de nummers aan ons gepresenteerd. Rock, new age en zelfs wat Afrikaanse roots met een flinke dosis energie. Dat ze het naar hun zin hebben, dát staat voorop. Muzikaal gezien ziet het ook goed in elkaar maar echt mind-blowing was het voor ons niet. De zaal blijft er dan ook rustig onder. De bijzondere verschijning van zanger Marnix leidt ook behoorlijk af van de muziek. Mannen met een snor en lippenstift. Ik kan er niet aan wennen.
Jett-Rebbel-Effenaar-191Dan stijgt de verwachting én het energielevel voelbaar als het bijna tijd is voor waar iedereen voor komt: Jett Rebel. Al direct bij het eerste nummer knalt zijn energie en plezier van het podium af. Als een jonge hond op het podium zien we Jett Rebel zichtbaar genieten en vol gebruik maken van de ruimte die hem geboden wordt . Regelmatig vestigt hij lachend en vol bewondering de aandacht op zijn getalenteerde muzikanten en ‘vriendinnetjes’, zoals hij zelf zegt, van het achtergrondkoor. Hij speelt een strakke, energieke en muzikale set waarin zijn recente album volop aandacht krijgt met nummers als ‘Louise’,’Do you love me at all’ en ‘Private Beach Party’. Bescheiden vraagt hij dan toestemming om ook een nieuw nummer (‘Mary-ann’) te spelen dat enthousiast door een joelende zaal wordt ontvangen. Jett Rebel bewijst zich een echte rasartiest; Hij kan zingen, gitaar- en pianospelen. Hij kan entertainen én houdt oog voor de band om zich heen. Tijdens twee rustige nummers waarbij hij zichzelf begeleidt is de vergelijking met Micheal Jackson haast niet te ontkennen. Die stem!
Voor de toegift komt jeugdvriend Marnix nog eenmaal op het podium en samen zingen ze ‘for old times sake’ nog een liedje. Mooie samenzang, maar voor het publiek minder boeiend. Jett Rebel sluit af met zijn grootste hit ‘Tonight’ waarin hij nog een kort eerbetoon aan Micheal Jackson, Stevie Wonder en Sly & The Family Stone. Een waar feest en eigenlijk kan deze toegift niet lang genoeg duren!
Jett Rebel is een belofte voor de toekomst. De vergelijkingen met Micheal Jackson, Prince en zelfs Mika hoor ik overal om me heen en we kunnen niet anders concluderen dat een artiest is opgestaan!


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00