Home » Joel Hoekstra's 13 – Dying To Live

Joel Hoekstra's 13 – Dying To Live

door Edwin Knip
154 views 1 minuten leestijd

jh13 coverHet project van Whitesnake gitarist Joel Hoekstra is er één om in te lijsten. Niet alleen vanwege de sterke composities, maar ook vanwege de meewerkende artiesten.
De ex-gitarist van Night Ranger en Trans Siberian Orchestra wordt bijgestaan door niemand minder dan zanger Jeff Scott Soto (Journey/Ynwie Malmsteen), zanger Russell Allen (Adrenaline Mob/Symphony X), drummer Vinny Appice (Black Sabbath/Dio) en bassist Tony Franklin (The Firm/Blue Murder).  Daarnaast zijn er nog enkele gastmuzikanten waaronder toetsenist Derek Sherinian (Dream Theater), zangeres Chloe Lowery (Trans Siberian Orchestra), percussionist Charlie Zeleny (Joe Lynn Turner) en cellist Dave Eggar (Amy Lee/Coldplay). Dus zeker niet de minste beroemdheden uit artiestenland.
Het album opent sterk met Say Goodbye To The Sun, net als Anymore een stevig nummer, geweldig gezongen. Het openingsnummer zou niet misstaan op een album van Whitesnake. Until I Left You is een rustiger nummer en biedt de ruimte voor een gitaarsolo. Scream begint met een scherpe gitaarpartij, snel opgevolgd door roffelende drums. De melodie van het refrein is goed gekozen, het blijft zeker in je hoofd hangen. De grote lijn in de teksten is de strijd, de valkuilen en kunst van het overwinnen van obstakels in het menselijk leven om uiteindelijk daar te eindigen waar we zouden moeten zijn.
Sterke teksten en dito melodieën vormen in combinatie met de grote namen van hiervoor voor een ijzersterk album dat geen moment verveelt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00