Home » Stereophonics – 013 (Tilburg) 12/10/2015

Stereophonics – 013 (Tilburg) 12/10/2015

door Maurice Tonies
205 views 4 minuten leestijd

Stereophonics hebben een nieuw album en Tilburg heeft een vernieuwd 013. Een betere reden om dit samen te vieren  is er niet. Vandaar dat de Keep The Village Alive-tour ook neerstrijkt in Tilburg. Wat heeft de band rondom zanger Kelly Jones vandaag allemaal in petto? Wordt het kippenvel met Mr. Writer en Handbags and Gladrags of krijgen we een avond vol nieuwe songs voor onze kiezen?
lucas hamming - foto patrick - 005Voordat we hierop antwoord krijgen mag Lucas Hamming de avond openen. De huidige huisband van De Wereld Draait Door bracht afgelopen week hun album Ham uit en heeft een behoorlijke drukke agenda. Wordt dan ook Lucas Hamming the best next thing? Onder luid applaus komt Lucas samen met zijn band het podium oplopen. Binnen no-time is het duidelijk dat Lucas Hamming al lang niet meer de artiest is zoals we die kennen van De Beste Singer-Songwriter. In een explosieve set van een half uur geeft hij samen met zijn band alles wat hij heeft. Hij laat geen seconde verloren gaan, waardoor hij tussen de nummers door zich weinig tot het publiek richt. Hierdoor krijgt het vernieuwde 013 een krachtige set voor hun kiezen van heerlijk rockende act. Lucas Hamming gaan we dan ook de komende tijd ongetwijfeld op elk festival tegenkomen.
Na een snelle ombouw is het tijd voor Stereophonics. De formatie uit Zuid-Wales is op tour om hun nieuwe album Keep The Village Alive te promoten. Nadat ze een dag ervoor al in Paradiso stonden is vandaag 013 aan de beurt. De band opent krachtig met I Wanna Get Lost With You en gooit er direct nog het nieuwe catchy C’est La Vie tegenaan. Zou de band zowaar alle nieuwe nummers gaan spelen? Het publiek is al vanaf het eerste moment aan het meedansen en springen. Stereophonics-zanger Kelly Jones vraagt na een paar nummers of er vandaag ook bezoekers uit Engeland aanwezig zijn en er gaan toch een aantal handen de lucht in. Er zijn heel wat die-hard fans naar Tilburg gekomen en dat is te merken ook. Er wordt volop meegezongen, maar er gaat niets boven het stemgeluid van zanger Jones. Stereophonics draait echt om de kwaliteiten van de frontman en daar is vandaag niets op aan te merken. Nadat de hit Maybe Tomorrow al vroeg in de set passeert wordt het tempo wat naar beneden gehaald door een rustig blok de revue te laten passeren. Het lukt de band uit Engeland de zaal kippenvel te laten krijgen door Mr. Writer en Into The World na elkaar te spelen.
stereophonics - foto patrick - 013Zo bewijst de band die al sinds 1992 actief is dat ze zowel groots kunnen uitpakken, maar ook de zaal klein weet te krijgen. Tussendoor zegt de zanger met regelmaat wel iets tegen het publiek, maar door het Welsh accent is niet alles even goed verstaanbaar. Gelukkig zijn de nummers vandaag wel goed verstaanbaar en wat opvalt is dat de band juist veel nummers van het huidige en het vorige album Graffiti on the Train op de setlist heeft staan. Kennelijk vindt men het heerlijk om hiervan veel te spelen en daar mag een 013 niet over klagen. Men krijgt een goede performance te horen. De show straalt uit in degelijkheid, maar verzuimt te overdonderen. Wel weten de Stereophonics de menige continu te laten springen, meezingen en meeklappen. Ze zorgen voor de nodige entertainment.
Voor het toegift zijn ook nog wat oudjes bewaard die er vandaag ook heerlijk in gaan. Nog eenmaal mag het publiek helemaal losgaan. Er hangt een goede sfeer in de verbouwde zaal van 013, maar helaas wordt er ook op veel plekken in de zaal onnodig veel gepraat. Een avond met de Stereophonics lijkt voor velen slechts een avondje uit. Dat is jammer voor diegenen die juist wel echt voor de muziek komen. En muziek? Dat is er vanavond zeer zeker. De band sluit hun succesvolle show af met de hit Dakota en voor de laatste keer gaan alle keeltjes in de 013 open!


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00