Home » Voodoo Hill – Waterfall

Voodoo Hill – Waterfall

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

VOODOOHILL COVER V2Het derde album van het muzikale monsterverbond tussen gitarist Dario Mollo en ex-Deep Purple zanger/bassist Glenn Hughes is een album met elf hoogstaande rocknummers.
Het album opent met All That Remains, met de karakteristieke stem van Hughes. Een catchy refrein en een pakkende melodielijn vormen dit nummer meteen tot één van de favorieten. Beide grootmeesters zijn er in geslaagd om een reeks sterke songs samen te voegen op dit album, de krachtige en herkenbare stem van Hughes en het gitaargeweld van de Italiaanse virtuoos vormen een erg sterke combinatie. Dit is het derde album dat ze samen maken, en absoluut het beste uit de serie. Op dit album worden Hughes en Mollo bijgestaan door bassist/toetsenist Dario Patti, drummer Riccardo Vruna, bassist Andrea Maielano en drummer Vladimir Ruzicic Kebac. The Well begint met een trage beat, ondersteund door bas en gitaar. Net als in enkele andere nummers op dit album is er ruimte voor een sublieme gitaarsolo van Mollo. Underneath And Down Below is een rustiger nummer, gevolgd door het titelnummer Waterfall. Dit nummer opent als een ballad, rustig en breekbaar. Gaandeweg het nummer worden tempo en volume opgeschroefd.
Evil Thing is een lekker snel nummer. Snelle drumslagen en een gierende gitaar vormen de intro van deze song. Dan volgen nog Eldorado en Sunflower. Het album sluit af met het stijlvolle, rustige Last Door. Hughes zingt op dit album sterker dan ooit, zowel de rustige als de uptempo stukken. Beide heren bevestigen nogmaals het bestaansrecht van deze samenwerking. Ondanks dat de albums met lange tussenpozen uitkomen, is het wachten op een nieuw album meer dan de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00