Home » Stryper – Fallen

Stryper – Fallen

door Edwin Knip
215 views 2 minuten leestijd

STRYPER fallen COVER HIRelirock van de bovenste plank, zoals alleen Stryper die kan brengen.
Fallen is hun elfde album, de opvolger van het album No More Hell To Pay uit 2013, dat op de zesde plaats binnenkwam in de Billboard Top Rock Album lijst en op de tweede plaats in de Christian Album Charts. Dan mag je spreken van een bestseller. Alweer een album van zanger/gitarist Michael Sweet dit jaar, hij is wel heel erg druk geweest. Ondanks de kwantiteit, heeft de kwaliteit hier niets onder te lijden. Stevige gitaar riffs worden feilloos gecombineerd met kerkkoor achtige vocalen. Zoals bekend mag zijn, heeft de band de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel. Deze vormen wederom de rode draad door de teksten heen. Het album begint met een nummer over de koning van de Joden, Yahweh, gevolgd door het stevig ingezette titelnummer Fallen. Pride is de eerste single van het album, krachtige drumslagen en korte, agressieve gitaarpartijen vormen een mooi geheel in dit nummer.
Een grote verrassing is de keuze voor de cover van After Forever, een klassieker van Black Sabbath. Michael Sweet legt uit waarom de keuze op dit nummer is gevallen. Het lijkt een controverse, een christelijke hard rock band die een nummer van deze oervaders van de hardrock opnemen. Maar als je de tekst van dit nummer goed leest, roept het de vraag op of Black Sabbath wel zo onchristelijk was. Sterker, als je de tekst goed leest, zou deze band uit Birmingham zomaar eens de eerste christelijke hardrock band kunnen zijn.
Big Screen Lies lijkt te gaan over de leugens die dagelijks over de mensheid uitgestort worden, via de televisie- en computerschermen. Het album eindigt met The Calling en King Of Kings. Wederom stevige gitaarpartijen, en een hoog tempo. Het refrein van het laatstgenoemde nummer laat het tempo iets zakken. Al met al staan er twaalf sterke nummers op dit album en bewijst Stryper dat de combinatie van christelijke teksten en hardrock prima samen gaan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00