Home » Josy & Pony – Eponyme

Josy & Pony – Eponyme

door Edwin Knip
179 views 1 minuten leestijd

Een vrolijk en opgewekt album afkomstig uit Charleroi, België.
Het is het tweede album van frontvrouw Josette Ponette en haar begeleidingsband The Ponymen, voor het gemak ingekort tot Josy & Pony. Het album is een combinatie van punk, pop, surf, chansons en cabaret.
Secte Equestre is een lekker in het gehoor liggend melodieus nummer, waarna in La Criniere de punk invloeden erg duidelijk aanwezig zijn. Sullivan is weer een geheel ander nummer, wat rustiger en meer gitaarwerk. Indécent Pur-Sang laat de band weer een andere muzikale afslag nemen, elk nummer op dit album is een volledig nieuw, muzikaal avontuur.
Het album sluit af met het ruim zestien minuten durende Epilogue: Manege A3 dat bestaat uit herhalende mantra samplers, gezoem en meer ondefinieerbare geluiden. Het is zo volslagen anders dan de rest van het album dat je je haast afvraagt of je nog steeds naar dezelfde band luistert.
In het begeleidend schrijven lezen we dat Ponette doet en zingt waar ze zin in heeft zonder zich ook maar iets van de publieke opinie aan te trekken. Tja, dan past dat laatste nummer toch wel op dit album. Het is een bizar project, maar er staan zeker ook goede nummers op dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00