Home » Karma to Burn – W2 (Den Bosch) 26/10/2013

Karma to Burn – W2 (Den Bosch) 26/10/2013

door Maurice Tonies
164 views 4 minuten leestijd

Karma to Burn - W2 (Den Bosch) 26/10/2013Voor de bezoekers van vanavond lijkt het heerlijke avondje al gekomen. Twee harde bands staan op het programma en de zaal in Den Bosch zal gaan veranderen in een woestijn. Echter is het affiche anders dan men alvorens had bedacht.    Helaas moet Candybar Planet afhaken en blijkt ook headliner Karma to Burn in een andere bezetting te gaan spelen. Wordt het wel zo´n heerlijk avondje?
Gelukkig heeft de W2 een prima vervanger geregeld voor Candybar Planet. Niemand minder dan Komatsu mag het podium gaan betreden. De band speelde al vaker eens in Den Bosch, dus geheel vreemd zijn ze niet. Ook vanavond gaan ze er weer heerlijk tegenaan. Terwijl de laatste klassieke tonen van Erik Satie nog klinken gaat Komatsu in de houding staan. “Fasten Your Belts’ is het eerste nummer van de Eindhovenaren en meteen gaat de klok op rock. In een denderende set laat Komatsu horen flink aan de weg te timmeren en het volume enkel en alleen op standje hard te hebben staan. Komatsu - W2 (Den Bosch) 26/10/2013De setlist kent de nodige variatie vandaag. Van zowel hun gelijknamige EP als hun eerste album “Manu Armata” komen heel wat nummers voorbij. Deze mengen zich prima in elkaar en het publiek kan smullen vandaag. Echter staan er nog wel veel te balen, want een groot aantal bezoekers had echt gehoopt om Candybar Planet te mogen zien. Deze act heeft simpelweg net wat meer te bieden dan Komatsu, die een wat eentonige set laten hoor. Wel kan de band op waardering van het publiek rekenen en er is voldoende applaus. Ook is er ruimte voor een nieuw nummer, wat de band ook rpiam afgaat. Afsluiter “Blackwater’ is het laatste wapenfeit voor de band vandaag die het publiek al aardig heeft weten op te warmen.
De bezoekers van de W2 komen echter meer voor Karma to Burn en dat krijgen ze! De gordijnen gaan weer open en wederom klinkt er een zacht muziekje op de achtergrond. Het contrast tussen hard en zacht weet men hier aardig te vinden. Het trio is geen onbekende meer, maar de huidige bezetting daarentegen wel. Evan Devine is de nieuwe drummer en ook is er een andere bassist op het podium vandaag. Irish Rob van The Exploited mag samen met William Mecum het publiek komen vermaken. En dat lukt meteen vanaf het begin! De puntige gitaarriffs zijn weer van de partij en de band trapt af met “19”. Tja, het is nu eenmaal zo, de nummers van Karma to Burn zijn geen nummers maar cijfers en kennen geen zang. Dat is ook vanavond zo en gelukkig is dit zo. Wat een heerlijke sound laat de Amerikaanse formatie horen. Met een setlist die bar uit cijfers bestaat is het voor invalkracht Irish Rob dan ook des te knapper om de nummers kunnen spelen. Het vergissen tussen “34” en “36” lijkt op papier zo gemakkelijk. Ook drummer Evan Devine blijkt geen verkeerde nieuwe kracht binnen Karma to Burn. Wat een geweldige drummer, wat een power!
Karma to Burn - W2 (Den Bosch) 26/10/2013Daar waar de supportact misschien nog wat eentonig klonk laat Karma to Burn horen dat het heel wat veelzijdiger kan.  Ook in deze andere samenstelling klinkt het moddervet. De gitaren komen heerlijk binnen en terwijl sommige bezoekers lacherig het over een Karma to Burn-bingo hebben met nummers komt er simpelweg heel wat goeds voorbij. Soms wordt er even iets tegen het publiek gezegd, maar de muziek doet vooral van zich spreken. William geeft aan bij te zijn om weer in Den Bosch te mogen spelen. Het publiek is ook blij dat zij er weer staan om iedereen de woestijn mee in te sleuren. De set verveelt dan ook geen minuut en dan gaat de tijd wel heel snel. Na een uurtje houdt de band het voor gezien en na gejuich komt er nog een toegift. Dit is echter niet van lange duur, waadoor dit heerlijke avondje er te snel opzit. We hadden dan ook graag wat meer gehoord, misschien een volgende keer? Graag!


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00