Home » Kreator – Gods Of Violence

Kreator – Gods Of Violence

door Sjoerd van der Zalm
232 views 2 minuten leestijd

5 jaar geleden overdonderde Kreator mij met Phantom Antichrist. Anno 2017 zijn de Duitsers terug met een nieuw album. Ondanks deze tussenperiode heeft Kreator niet stil gezeten en leverden ze aan de lopende band uitstekende liveshows. Nu wordt de volgende stap gezet en is het tijd voor een goede pot thrashmetal.
Intro Apocalypticon grijpt je meteen bij de keel, zoals Mars Mantra op Phantom Anthichrist dat ook deed. Hierna wordt afgetrapt met World War Now. De snelle riffs en melodieuze stukken zorgen voor dat onmiskenbaar geluid dat zo bepalend is voor Kreator en. Eerste single van het album is Satan Is Real. Hoogtepunt van het nummer is het samenspel van gitaristen Miland “Mille” Petrozza en Sami Yli-Sirniö. Het brengt het nummer werkelijk naar een ander niveau. Kreator laat andermaal horen dat ze zich tot één van de beste thrashmetalbandss mogen rekenen. Toch blijft Kreator heel origineel, door het melodische gitaarspel. Dit is goed te horen in nummers als Gods Of Violence, Hail To The Hordes en Fallen Brother. Aparte verschijning op het album is slotnummer Death Becomes My Night. Het nummer duurt om en nabij de zeven en halve minuten, maar geloof het of niet ze zijn zo voorbij. Uitblinkers zijn Totalitarian Terror en Lion With Eagle Wings. Naast de normale kippenvelmomenten bij de overige nummers, raken deze nummers toch de juiste snaar. Alle componenten in beide nummers vormen toch een muzikaal toetje op een fantastische album.
Eindigen doe ik in dit geval met een kleine oproep aan mijn favoriete festival, Graspop. Boek Kreator dit jaar! Ondanks een dertig jarige carrière klinkt Kreator zo fris als een hoentje. Gods Of Violence is een cd om in te lijsten. Het is te hopen dat we de heren deze zomer eens aan het werk kunnen zien.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00