Home » Kristin Hersh – Bath White

Kristin Hersh – Bath White

door Edwin Knip
90 views 2 minuten leestijd

De 25e editie van het Meltdown Festival in London wordt dit jaar gepresenteerd door Robert Smith (Cure) en één van de eerste artiesten die genoemd werden in de line-up is Kristin Hersh.
Het hele festival duurt van 15 juni t/m 24 juni en er zullen optredens zijn van onder andere My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai, Manic Street Preachers, Placebo, Deftones, The Psychedelic Furs en meer. Kristin Hers kennen we van de band Throwing Muses waar ze al in speelde op 14 jarige leeftijd. In 1994 begon ze een solo carriere en het eerste album Hips And Makers kreeg wereldwijd goede kritieken. Ze brengt zeer regelmatig nieuw werk uit en op de voorlaatste release Wyatt At The Coyote Palace deed ze alles zelf, het gitaarwerk, de zang en de drums.
Eigenlijk is de EP Bath White uitgebracht door het project 50Footwave, een rockpower trio dat Hersh in 2004 heeft opgericht. Op de EP staan zes nummers, Hersh bespeelt de akoesische gitaar en verzorgt de zang. Het eerste nummer Bright is aanstekelijk en is ondanks de akoestische gitaar nog wel redelijk stevig. Melodieus is het in ieder geval wel. In het nummer Hemingway’s Tell is de muzikale begeleiding tot een minimum beperkt en blijft er een mooi breekbaar liedje over.
Some Gone Slapstick is het laatste van de zes nummers. Naast de gitaar is er een minimum aan percussie aanwezig en door de toevoeging van allerlei geluiden doet het nummer was anders aan dan de andere wijf nummers. Het is bijna experimenteel. Al met al twintig mooie minuten, verdeeld over zes nummers. De EP is een mooie uitnodiging om Hersh live te gaan zien spelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00