Home » Krum Bums – Cut The Noose

Krum Bums – Cut The Noose

door marvin@rockportaal.nl
162 views 1 minuten leestijd

Oh, oh, oh wat zijn ze boos. De mannen uit Austin, Texas schoppen met hun vierde album ‘Cut The Noose’ wederom hard tegen alles wat maar niet deugt in de hedendaagse maatschappij. Furieus en zonder remmen worden er dertien songs in een half uur gepropt. Punkrock zoals dat hoort.
‘Cut The Noose’ is het eerste album sinds de punkrockers aangetrokken zijn door People Like You Records. Op zich is deze cd niet echt bijzonder ware het niet dat er op een aantal nummers uitzonderlijk goed (voor wat punkrock betreft)  gitaarspel wordt verricht. De plaat zal daarom bij zowel liefhebbers van metal als punkrockers in de smaak vallen. Voor de rest is de vierde langspeler aan de eentonige kant. Wat meer variatie was geen slecht idee geweest. Ook kan ik niet wennen aan de vocalen van Dave die na een half uur luisteren behoorlijk tergend gaan klinken. Het past bij het genre maar nee, niet voor mij bestemd. Wel klinkt het zoals het bij punkrock hoort te klinken; furieus. In combinatie met de achtergrondzang klinkt het trouwens wel wat beter.
Om toch af te sluiten met goed nieuws kan ik zeggen dat ze qua songwriting en stijl er op vooruit zijn gegaan sinds hun vorige album uit 2007. Ze begeven zich op nieuwe paden (o.a. door middel van de metalinvloeden) en toch blijven ze tegelijkertijd trouw aan hun roots. Alleen al daarom verdienen ze een aanbeveling. Fans van The Unseen en The Casualties kunnen hier geen buil aan vallen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00