Home » K's Choice – The Phantom Cowboy

K's Choice – The Phantom Cowboy

door Maurice Tonies
147 views 2 minuten leestijd

Ks Choice - Phantom CowboyK’s Choice vierde haar hoogtijdagen in de jaren ’90. Wie heeft er niet meegezongen met hits zoals Not An Addict, Mr. Freeze en A Sound That Only You Can Hear? Het rauwe randje is in de loop der jaren wel afgegaan en het einde was eigenlijk wel in zicht. Anno 2015 lijkt daar verandering in te komen, want de formatie rondom broer en zus Bettens keert terug aan het front. The Phantom Cowboy, het zevende album van onze Zuiderburen is een feit.
K’s Choice leek over en uit. Uitgeblust en de laatste albums wisten niet meer zo te imponeren. Ook maakten de softe liedjes niet meer zo’n indruk. Na zes jaar van stilte keert de groep terug en we horen meteen dat ze niet echt hebben stilgezeten. De rock is weer terug! Met opener As Rock And Roll As It Gets laten ze zich meteen van een positieve kant horen. Zwaardere gitaren klinken door de speakers met daarbij het o zo herkenbare stemgeluid van zangeres Bettens. Een absoluut sterke opener, waardoor de nieuwsgierigheid des te meer gewekt wordt. The Phantom Cowboy blijkt een regelrechte rockplaat te zijn geworden die prima in het vakje no nonsens, gewoon rocken valt. Het hoge tempo siert het album, want tijd voor ballads is het op dit album niet. Gimme Real zal de liefhebbers van de classic rock doen fronsen, ja deze heerlijke gitaarriffs passen tegenwoordig bij K’s Choice. Ook het uptempo Pocket Revolution is zo’n duidelijk voorbeeld van hoe de band tegenwoordig klinkt.
Er is dan ook wat veranderd binnen de formatie. Na alle jaren zijn broer en zus samen aan het schrijven gegaan. Voorheen werkte ieder voor zich, maar nu hebben ze hun muzikale krachten gebundeld. Ook hebben ze niet de minste producer in de arm genomen. Alain Johannes, een bekende binnen de stoner- en rockwereld is achter de knoppen gaan zitten en heeft samen met K’s Choice The Phantom Cowboy opgenomen. Het resultaat mag er zijn, het nieuwe album is het hardste wat de band ooit heeft gemaakt. Het doorstuwende karakter op het album zorgt ervoor dat de elf tracks binnen no time zijn afgelopen. Een half uurtje knalt dan ook vol overgave door je speakers met daarna maar een regelrechte oplossing…. Nog een keer afspelen!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00