Home » La-Ventura – White Crow

La-Ventura – White Crow

door Wendy Steenmans
111 views 2 minuten leestijd

laventurawhitecrowrpLa-Ventura is de band rondom zangeres Carla van Huizen. Deze band bestaat al een aantal jaartjes en was mij persoonlijk nog nooit opgevallen. Tot vandaag! Na wat research te doen kom ik er achter dat de band er drie jaar over heeft gedaan om een nieuw album te maken. Kosten nog moeite zijn gespaard om het album “White Crow” te maken. Voor de opnames trok de band naar Frankrijk toe en werd de mastering van het album gedaan door niemand minder dan Bruno Gruel. De band beschrijft hun muziek genre als female fronted melodische metal. Of deze term klopt valt nog te betwisten. Het album is medio maart verschenen in eigen beheer van de band.
Het eerste nummer Falling Down laat gelijk horen uit wel ijzer de band gesmeed is. Flink de beuk erin en een tikkie duister met een toegankelijk refrein. Een aangename binnen komer.
Dat zangeres Carla van Huizen een breed bereik heeft in haar vocalen bewijst zij elk nummer weer. Fijn te horen is dat deze dame duidelijk een rock stem heeft waar ze heel wat kanten mee uit kan. In het nummer Close to You  zou je haast zweren dat je Alanis Morissette hoort.  Hoog, laag, rauw, het maakt haar allemaal niet uit en weet zich goed staande te houden tussen alle gitaar en drum geweld!
De band weet een dikke sound neer te zetten die heel erg veel weg heeft van die van Lacuna Coil met een sausje van Evanescence. Er is weinig ruimte voor poeha, maar des te meer ruimte voor vette rock nummers die je in een mum van tijd door het album meenemen.
Het album telt tien dampende, ronkende en stampende nummers die volgens de band de evolutie laten horen die de band heeft doorgemaakt. Als ik daarbij de teksten luister dan moet deze behoorlijk heftig zijn geweest. Titels als: Song for an Idiot en Drowning zijn nu niet echt rooskleurige titels. Des al niet te min grijpen de nummers je stuk voor stuk bij de kladden en luisteren ze erg makkelijk weg.
Voor mij is deze band een aangename ontdekking. Het album is inmiddels grijs gedraaid en de songteksten blèr ik zo mee. Verbazingwekkend dat een fatsoenlijk label deze band nog niet ontdekt heeft en hen op weg kan helpen om de wereld te veroveren.
Line up:
Carla van Huizen: Zang
Sasha Kondic: Gitaar
Mike Saffrie: Bass
Renzo van Poecke:  Drums
Tracklist:
Falling Down
Human Vanity
Close To You
Song For An Idiot
White Crow
Drowning
Time And Time Again
Neverending Story
The Only One
Watch Me Go

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00