Home » Derdian – Limbo

Derdian – Limbo

door Hans Kraaijveld
173 views 2 minuten leestijd

Derdian-LimboDerdian, power metal uit het zonnige zuiden. Het begon allemaal in Italie in het jaar 1998 waar Henry Pistolese en Marco Covelli besloten een band te beginnen. De band heeft een roerig verleden en is uberhaupt ooit begonnen als trash metal band met het coveren van onder andere Metallica en Megadeth. De originele zanger en gitarist vonden de stijlverandering die optrad richting de powermetal niets voor hen en deze vertrokken dan ook weer. De eerste demo cd stamt uit 2001 en kreeg in Italië goede reviews. Vlak hierna zijn er in de band meerdere personele wisselingen geweest die te veel zijn op op te noemen. Pas vanaf 2003 kwam er wat rust in de band, wat heeft geleid tot een drietal releases:  New Era pt.1, New Era pt.2 en New Era pt.3. Het nieuwe album heet echter Limbo en luid weer een nieuw tijdperk in.
Het album begint heerlijk bombastisch met Carpe Diem. De intro bestaat uit een viertal krachtig uitgesproken korte zinnen, ondersteund door keys en drum: Mind explosion, Without reason, The beginning, Of a new season. Dit is in feite de beste omschrijving die je zou kunnen geven aan het album en hiermee een sterke intro. De muziek staat bol van de heerlijke power metal tempo’s, afgewisseld met de uitstekende zang van Ivan Giannini. Deze is behoorlijk ervaren en zingt behalve in Derdian in talloze andere (cover) bands. De nummers op de cd zijn allen net zo sterk. Naar het einde van de cd gaat het tempo een beetje naar beneden. Dit begint met het nummer Strange Journey, waar de nadruk iets meer op de zang en ook de lange gitaarsolo’s ligt. Het nummer doet een beetje denken aan bands als Marillion. Hymn of Liberty wat erop volgt is lijkt in het begin een ballad, echter naar gelang het nummer vordert gaat de intensiteit weer omhoog. Het laatste nummer is een erg fijne afsluiter waarbij de laatste maten bijna klinken als de afsluitende tonen van een groot concert gezelschap.
Het album van Derdian is voor de powermetal liefhebber de moeite waard. Het is door de band zelf geproduceerd en klinkt als een klok. Het heeft genoeg afwisseling om interessant te blijven. Er zijn invloeden van ouderwetse glam metal door de goed lopende refreinen en meerstemmige zang, maar ook momenten dat de muziek richting een band als Stratovarius gaat qua intensiteit. Al met al erg lekker om te luisteren.
Tracklist:
1. Carpe Diem
2. Dragon Life
3. Forever in The Dark
4. Heal My Soul
5. Light Of Hate
6. Terror
7. Limbo
8. Kingdom Of Your Heart
9. Strange Journey
10. Hymn Of Liberty
11. Silent Hope

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00