Home » Långfinger – Interview met drummer Jesper

Långfinger – Interview met drummer Jesper

door pim@rockportaal.nl
138 views 3 minuten leestijd

In het livereview van Captain Crimson in Rockcafé De Engel in Den Helder schreef ik dat ik het optreden van Långfinger helaas moest laten schieten (vanwege het openbaar vervoer). Hoezeer het mij ook speet, de band heb ik een belofte gedaan: Ik review hun album Crossyears en schrijf een verslag van het kleine vragenvuurtje wat heeft plaatsgevonden. Vandaag dus de review van het album Crossyears en een kort interview met drummer Jesper Pihl en Victor Crusner.
 Het is prettig als een interview begint als een kroeggesprek. We zijn in Rockcafé De Engel in Den Helder en onder het genot van een biertje beginnen we een babbeltje met drummer Jesper die net wat zout over zijn patatjes strooit.
Honger?
We hebben 8 uur in een busje gezeten vanuit Duitsland en zijn net aangekomen. We hebben geen tijd gehad om even te eten helaas.
Ja dan snap ik dat je honger hebt. Is dit jullie eerste optreden in Nederland?
Jep.
En hoe vind je het tot nu toe?
Ja geen problemen, de mensen zijn allemaal erg aardig en we zijn net naar een coffeeshop geweest.
Dat moet ook gebeuren. En waar gaat de reis morgen naartoe?
In Siegen, Duitsland. We hebben het druk.
Dat is een goed teken lijkt mij. Maar vertel: hoe en wanneer zijn jullie begonnen met Långfinger?
Ongeveer tien jaar geleden zaten Kalle (gitarist) en ik eerst in een ander bandje met een andere bassist. Tijdens een muziekfeestje werden we aan Victor voorgesteld. En dat vonden we wel een aardige vent. We hebben daarna een aantal keren met hem gerepeteerd en het klikte zo goed dat we ook met hem een bandje wilde beginnen. Daarna werd ons bandje met de originele bassist geboekt voor een optreden maar die bassist kwam niet opdagen. We belden Victor en sindsdien spelen we met z’n drieën.
Wat zijn jullie invloeden als het gaat om muziek?
In ieder geval bands uit onze stad Gothenburg. In Flames, The Haunted maar ook Kyuss, Nirvana en Soundgarden.
Als ik vertel dat ik de Scandinavische metalscene een warm hart toedraagt, en groot fan ben van The Haunted, vertelt Jesper dat Victor nog kort in een bandje heeft gespeeld met Peter Dolving de ex-zanger van The Haunted. Hij vertelt dat hij nu in Brazilië woont.
Victor, waar gaat Crossyears over? De cover doet me een beetje denken aan een scheikundig elementenschema.
Dat was ons eerste idee, maar we wilden iets met tijd doen. We wilden geen normale Georgische kalender en toen kwamen we hierop. Ieder liedje heeft zijn eigen symbool en dat vonden we wel cool. Alle muziek was al in 2014 opgenomen, de zang een jaar later, maar de plaat is pas in 2016 uitgekomen.
Waarom duurde dat zo lang?
We waren druk bezig met platenlabels en dergelijke. Dat heeft ons heel veel tijd gekost.
Vandaar de frustratie op de plaat?
Ja een beetje wel ja. Daarbij maak ik ook nog soundtracks voor films en vorig jaar heb ik een soundtrack voor de film Syskon (Broers en Zussen) gemaakt wat er er ook nog tussen door kwam.
Dan gaat het gesprek al snel over de soundtrackmeesters Ennio Morricone en Angelo Badalamenti. Het gesprek loopt uit. Jesper en Kalle staan al klaar om hun set te beginnen maar we zijn druk in gesprek over de serie Stranger Things en die heerlijke 80’s soundtrack.
Dan is het echt tijd voor Victor om zijn band te vergezellen op deze geweldige avond. Aardige jongens die Zweden.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00