Home » Lissie – Carving Canyons

Lissie – Carving Canyons

door Edwin Knip
536 views 2 minuten leestijd

Het nieuwe album van singer songwriter Lissie is een uitstekend album geworden.

Na het album Castles in 2018 wist Lissie de fans te vermaken met ouder materiaal in een nieuw jasje, op het album When I’m Alone stonden prachtige versies van eerdere nummers. Als muzikale omlijsting diende slechts een piano, op het overgrote deel. Het leverde prachtige intieme versies op. In 2019 komt het album Watch Over Me met daarop werk van voor 2009, het jaar daarop zou ze doorbreken met haar debuut Catching A Tiger.

Op het nieuwe album komen liefde en eenzaamheid voor als onderwerp, maar Lissie weet het mooi te verpakken. Met het nummer Unravel opent ze het album, een rustiek nummer met een terugblik op haar (mislukte) trip naar Californie, mooi en kwetsbaar gezongen. Sad brengt meer tempo in het geheel en wordt lang niet zo verdrietig gebracht als de titel doet denken. Lonesome Wine gaat over eenzame avonden, in gezelschap van een fles wijn.

Night Moves is een uiterst dansbaar nummer en doet denken aan wat ouder werk van Stevie Nicks. En daar houdt de vergelijking ook meteen op, Lissie weet heel nadrukkelijk haar eigen stempel op haar muziek te drukken. Het nummer heeft absoluut hitpotentie inclusief catchy refrein en lekker in het gehoor liggende melodie. I Hate This is dan weer een intiem nummer, gevolgd door Unlock The Chains dat een pakkend refrein heeft.

Met prachtig gitaarspel, hier en daar een slide gitaar en veel piano brengt Lissie in bijna drie kwartier tijd een aangename stemming binnen elk gezelschap, dat kan haast niet anders. Het album is ouderwets goed en moet absoluut geluisterd worden. Voor live shows moet de fan helaas naar het buitenland, vooralsnog staan er geen Nederlandse data op de tour kalender.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00