Home » Livealbum Ruben Hoeke Band: 25 Live

Livealbum Ruben Hoeke Band: 25 Live

door Eric van den Bosch
169 views 1 minuten leestijd

Ruben Hoeke Band (foto (c) A Nice Try Production)
De naam Ruben Hoeke is niet meer weg te denken uit de Nederlandse rockmuziek. Met zijn Ruben Hoeke Band, met Jura (met Jan Blaauw), met Hoeke (het project rond opnamen van zijn in 1999 overleden vader, boogie woogiepianist Rob Hoeke) en in de Knight Of The Guitar-concertreeks met o.a. Jan Akkerman laat Ruben Hoeke steeds weer horen dat stunt- en vliegwerk op de gitaar prima kan samengaan met liedjes met kop en staart. Ook op het laatste studioalbum van de Ruben Hoeke Band, Sonic Revolver uit 2016, was dat perfect te horen.
Maar één ding ontbrak er nog aan: een livealbum. Bij het 25-jarig jubileum van Ruben Hoeke als podiumartiest werd besloten dat daar maar eens verandering in moest komen. In een column op zijn eigen website beschrijft Hoeke hoe dat tot stand kwam. Pas na de eerste van twee opgenomen shows hoorde hij dat er opnamen waren gemaakt…
Op 8 juni a.s. verschijnt het album 25 Live, meteen maar een dubbelalbum. Wie de band met Ruben Hoeke, drummer Eric Hoeke, bassist Mike Kamp en zanger Lucas Pruim ooit aan het werk heeft gezien, weet dat ze een show kunnen neerzetten om je vingers bij af te likken. Logisch dat dat niet op één cd past.
Volgende maand volgt er uiteraard een recensie op Rockportaal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00