Home » Lost/ctrl – EP

Lost/ctrl – EP

door erik@rockportaal.nl
235 views 1 minuten leestijd

Lost/ctrl is afkomstig van het Rock City Institute. Onder andere te horen op 3FM wist men al hoge ogen te gooien. Via crowd funding is er nu dan een EP uitgebracht. En niet de minste EP. Geproduceerd door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Krezip) is het dan ook een erg lekker nu-wave werkstukje geworden.
Het doet me denken aan een wat positievere noot van Joy Division, White Lies en het wat dansbaardere werk van Editors. Ze beginnen dan ook erg sterk met het nummer The Only Thing She Said. Met een lekkere, strakke en kille beat, heerlijk catchy stuwende bas is dit een upbeat nummer met de nodige energie. Speaker And The Speechless heeft een killer drumsound en weet met de gedreven baslijn en gitaarpartijen de voeten te bewegen. Geld overigens ook voor de ietwat donkere opvolger Where Are We Heading. Er staat eigenlijk geen enkele misser op deze EP en dit werkstuk weet me dan ook meer dan positief te verassen. lostctrl
Met Lost/ctrl is Nederland weer een klasse band rijker. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor deze nu-wave band. Muzikaal en productioneel is het meer dan dik in orde en verdient men een pluim. Ze gaan met deze EP op zoek een behoorlijk aantal veneus in den landen bezoeken voor een optreden. Gaat daar bij zijn!
Tracklist:

  1. The Only Thing She Said
  2. Speaker And The Speechless
  3. Where Are We Heading
  4. A Sunny Place For Shady People
  5. Promise Without A Vow

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00