Home » Magical Heart – Another Wonderland

Magical Heart – Another Wonderland

door Edwin Knip
124 views 1 minuten leestijd

Tien stevige melodische rocknummers en een akoestisch bonusnummer,
De band wordt in 2014 komen vier muzikanten bij elkaar om een band te vormen. Drummer Charly Barth, zanger Christian Umer, bassist Robert Frenz en gitarist Gemot Kroiss gaan samenwerken onder de naam Quo Vadis. Nadat de band enkele nummers heeft geschreven en de knoop heeft doorgehakt om een volledig album te maken, wordt de naam gewijzigd naar Magical Heart. Nadat het album klaar is, verlaat drummer Barth de band wegens persoonlijke redenen en wordt hij vervangen door Kilian Kellner.
Het album opent met de stevige uptempo rockers Dream No More en Silence And Dreams. De nummers zijn stevig maar klinken niet zwaar. Het zijn melodische composities met goede riffs. Het merendeel van de nummers is geschreven door Umer en Barth. De nummers zijn een passend geheel geworden. Another Wonderland is een goed in het gehoor liggende rocker, Magic is een uptempo nummer. Het heeft sneller gitaarspel en stuwend drumwerk.
Tien nummers lang speelt de band in een hoge versnelling. Hard en melodieus komen de nummers voorbij. Dan is er ineens een piano versie van het nummer Ocean. Het rustpunt op het album is meteen de afsluiter. Umer zingt met uitsluitend een piano als begeleiding en hij bewijst dat hij wel degelijk capabel is om dit soort nummers perfect neer te zetten. Dit hele album kent geen tegenvallers, uitsluitend sterke nummers. Het album wordt aangeprezen met de termen tijdloos en rijk aan variatie, en dat is na het beluisteren bevestigd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00