Home » Magnetic Spacemen – G.E.E.P.

Magnetic Spacemen – G.E.E.P.

door Filip van der Linden
308 views 1 minuten leestijd

Magnetic Spacemen is een Nederlandse band die naar eigen zeggen garage, surf en grofkorrelige rock combineert. Afgaand op hun zopas uitgebrachte EP op vinyl kan dat van de garage en de grove korrel al zeker kloppen.
Opener Mold moet het zonder surf-elementen stellen, maar dat wordt goedgemaakt op Ostrich, dat dan weer minder grofkorrelig is. Enkel zanger Sam Pols heeft op elke track flink wat korrel op de stembanden. Hij schreeuwt zich met veel venijn door het punk-surf-anthem Streetboy en geeft zo nog een extra shot energie aan deze rockende pletwals. Punk en surf in één track? Je denkt dat het niet gekker moet worden, maar deze Magnetic Spacemen komen ermee weg. Junkyard Island begint flink retro-surf-ish om dan te schakelen tussen lazy seventies poprock en psychedelische versnellingen.
Magnetic Spacemen heeft zich op G.E.E.P. een leuke speeltuin opgezet waarin de band met veel overgave een eigen geluid neerzet. Benieuwd of er genoeg vriendjes-luisteraars gevonden worden die fan zijn van deze energieke wildebrassen.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00