Home » Magnum – Dance Of The Black Tattoo

Magnum – Dance Of The Black Tattoo

door Edwin Knip
208 views 2 minuten leestijd

Drie jaar na het verschijnen van het album The Valley Of Tears, dat uitsluitend ballads bevatte, komt Magnum opnieuw met een verzamelaar.
In die tussenliggende drie jaren groeide langzaam het idee voor deze nieuwe compilatie. Het moest een verzamelaar worden waar stevige rock in een energieke uitvoering centraal stond. Weer dook de band het immense eigen archief in om daar weer uit te komen met unieke live opnames en speciale radio versies van oudere nummers. Gitarist Tony Clarkin heeft direct gebruik gemaakt van de gelegenheid om de nummers te remasteren en te updaten naar hedendaagse maatstaven. Volgens Clarkin heeft Magnum altijd twee kanten gehad, de ene kant was rustig en meer tekstueel gericht, de andere kant bracht stevige rock.
Het album opent met live versies van Black Skies en Freedom Day, twee nummers die uitsluitend beschikbaar waren als bonustracks bij de dvd Escape From The Shadow Garden. Na al die jaren valt het op hoe goed de stem van zanger Bob Catley nog klinkt. Ook de nummers On A Storyteller’s Night en Dance Of The Black Tattoo komen uit dezelfde bonus sectie van Escape From The Shadow Garden.
Er volgen radio edits van hun kerst- en anti-oorlogsnummer On Christmas Day en één van de favorieten nummers van de fans, Born To Be King. Het laatste nummer was uitsluitend op vinyl of als download verkrjigbaar. Phantom Of Paradise Circus en No God Or Saviour zijn bonus nummers van Sacred Blood – Divine Lies uit 2016. Clarkin bekent dat hij sommige nummers uit het oog verloren was, hij begint over het algemeen binnen vier weken na het verschijnen van een album al aan de opvolger waardoor nummers weg kunnen zakken in de vergetelheid.
Het album sluit af met drie niet eerder uitgebrachte radio edits van Show Me Your Hands, Not Forgiven en Madman Or Messiah. Dit album telt veertien goed gekozen nummers waarop goed te horen is hoe energiek en overweldigend Magnum live kan klinken, maar ook tekstueel heeft de band veel te bieden. Het concert dat de band in september 2020 zou geven in Uden is verplaatst naar september dit jaar. Er staat een hele reeks concerten op stapel voor de maanden september en oktober, voornamelijk in Zweden en UK, maar dus ook één in Nederland. Zorg dat je er bij bent!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00