Home » Magnum – On Christmas Day

Magnum – On Christmas Day

door Edwin Knip
82 views 1 minuten leestijd

Magnum frontKerst nadert met rasse schreden en dan is het prettig om naast de uitgekauwde kerstnummers, nieuwe nummers te horen.
Negentien langspelers heeft Magnum uitgebracht sinds 1978, maar nu, in 2014 is het tijd voor een kerstnummer. In een oplagen van 1.000 stuks verschijnt een 3-track 10” vinyl single. Het bevat een lange versie en een radio edit van On Christmas Day. Het derde nummer is Born To Be King. Beide titels zijn kerstnummers, On Christmas Day is een ballad, die naar het einde toe wat steviger wordt, Born To Be King is een classic rock nummer. Bassist Alan Barrow zorgde voor het artwork, gebaseerd op verslagen over Kerst in de loopgraven in 1914  Soldaten zouden over en weer kerstliederen zingen, en er werd zelfs tussen de loopgraven, in no-mans-land voedsel geruild. Dit onderwerp komt ook voor in de tekst van het nummer. De intro schept een duidelijk beeld, een verlaten landschap, waar zelfs geen bomen aan de horizon staan en geen vogels in de lucht.
Het gaat over de vrede en rust die er zou moeten zijn , en zeker rond kerst. Eigenlijk een oude boodschap in een nieuw jasje. Maar wel een goed jasje. Het nummer blijft na twee, drie keer horen toch echt wel hangen, en dat is over het algemeen een goed teken. Op 29 november speelt de band in het Patronaat, Haarlem. Maar of ze dit nummer dan spelen?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00