Home » Linkin Park – Ziggo Dome (Amsterdam) 07/11/2014

Linkin Park – Ziggo Dome (Amsterdam) 07/11/2014

door hilde@rockportaal.nl
292 views 4 minuten leestijd

linkinparkEen band die velen wel kennen van de hits als In The End en bijvoorbeeld  Numb maar waarvan we, in Nederland tenminste, weinig meer van horen: Linkin Park. Ze hebben nog wel verschillende albums uitgebracht zoals in juni dit jaar: The Hunting Party. Hier is dan ook de huidige tour naar vernoemd. Voor we weer eens ouderwets mogen mee schreeuwen op de klassiekers, komt er eerst nog een voorprogramma; Of Mice & Men.
Of Mice & Men is een hardcore punk band uit Amerika, al is het laatste album van de band meer te classificeren onder de nu metal. Het is al redelijk druk op het moment dat de band begint en ze starten ook op de vermelde tijd van acht uur. Het optreden begint lekker fel met het nummer Public Service Announcement, “Cause you all have something to say!!”. Iedereen wordt dus even lekker wakker geschud. Ongeveer de helft van het publiek lijkt in zijn element met deze band, de andere helft lijkt niet zo blij met het voorprogramma. Het kan dan ook jammer genoeg nooit zijn wat iedereen graag wil.
Om even af te koelen speelt de band onder andere Another You, maar voor ze beginnen vraagt de zanger of iedereen in het publiek zijn telefoon, zaklamp of aansteker in de lucht wil houden. Het past perfect in de sfeer. Het grappigste is ook dat iedereen met staanplaatsen foto’s maakt van de mensen op het balkon, het ziet er namelijk erg mooi uit. De band trakteert ons ook nog op hun nieuwe single Identity Disorder, waarna het publiek gevraagd wordt door zijn hurken te gaan en tijdens “het” moment allemaal tegelijk op te springen. Ze proberen er echt een feest van te maken, en voor de fans van deze band lukt dat erg goed. Als afsluiter krijgen we nog de aller eerste single van de band You’re Not Alone. Een mooi optreden van ongeveer een uur, welke het publiek redelijk heeft opgewarmd voor zometeen.
Na een klein half uurtje gaan we toch echt krijgen waar iedereen op gewacht heeft: Linkin Park.  De leeftijden van de bezoekers lopen erg uit een, van jongeren van een jaar of zestien tot ouderen van ongeveer vijftig. Meer gevarieerd dat normaal bij een rockband. De zaal is uitverkocht en dus ook prop vol, de sfeer is er en iedereen begint dan ook te schreeuwen als ze starten met Guilty All The Same. Dit is de eerste single van het nieuwe album, maar niet het enige nummer wat deze avond van dit album gespeeld wordt. Daarna worden we getracteerd op Given Up van een van de eerdere albums. Soms is er ruimte voor een kleine (mosh)pit.
De variatie tussen de nummers is erg goed gekozen. Tussendoor dan ook even relaxen met Castle of Glass welke tegen het einde nog even door getrokken wordt tot een dikke dance beat om het optreden niet te rustig te maken. En ook de rap wordt afgewisseld met meer rock nummers en andersom. Het geheel geeft gewoon een heerlijk optreden met voor iedere fan iets.
Het optreden is niet zo standaard als normaal. Aangezien Mike Shinoda (rapper/gitarist) een solo project had genaamd Fort Minor, welke het publiek wel lijkt te kennen, mogen we ook daar nog even van mee genieten. Een stuk van Remember The Name komt voorbij wat ze vlekkeloos laten over lopen in Numb.
Chester Bennington (zanger) en Mike lijken er ook wel van gecharmeerd te zijn het publiek even van dichtbij te bekijken. Chester komt verschillende keren het podium af om handjes te geven en Mike zet een beany van iemand uit het publiek op.
Een groot deel van de door Linkin Park uitgebrachte singles komt deze avond aan bod, en hier is menig fan erg blij mee! Klassiekers als One Step Closer, Crawling en In The End, maar ook het nieuwe album komt vaak langs. Soms zelfs een mooie overgang tussen twee van hun nummers zoals ze doen tijdens hun toegift. Waarin ze Lost In The Echo over laten gaan in New Divide. Met als afsluiter Bleed It Out. Kwalitatief echt een ijzersterk optreden waarin de band opnieuw heeft laten zien dat rock, rap en elektronische muziek erg goed te combineren valt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00