Home » Navarone – W2 (Den Bosch) 07/11/2014

Navarone – W2 (Den Bosch) 07/11/2014

door Maurice Tonies
239 views 4 minuten leestijd

Navarone heeft ondertussen geen introductie meer nodig. Sinds hun optreden bij DWDD is het bijzonder snel gegaan voor deze band uit Nijmegen. Uitverkochte shows en drukbezochte optredens op diverse festivals, waaronder Paaspop, Festyland en Zwarte Cross zijn al lang niet vreemd meer. Hun “Vim and Vigor-tour” nadert het einde en vandaag staat de W2 in Den Bosch op het programma. Hebben de vele optredens hun tol geëist of gaat deze rockmachine maar door en door? Een goedgevuld W2 wacht met spanning af.
IMG_0050-BorderMakerThe Hubschrauber mag het spits afbijten vanavond. De groep uit Nijmegen speelt een gevarieerde set waarbij verschillende stijlen aan bod komen. Er is niet direct een vinger op te plaatsen, maar vergelijkingen met Radiohead, Jeff Buckley en De Staat zijn niet vreemd. Qua speelstijl staan de mannen in een soortgelijke houding zoals De Staat. De toetsenist heeft aan het begin van de show net zo’n opvallend shirt als toetsenist Rocco en de zanger heeft dezelfde trekjes als Torre. Niet helemaal vreemd, want de band komt ook uit Nijmegen. The Hubschrauber komt wat traag op gang, maar gaandeweg het optreden wordt het alleen maar beter. Hun melodische rock is een prima opwarmer en tussendoor vertellen ze vol trots dat ze bezig zijn met opnames. Als dan ook vooral de laatste twee nummers van set worden opgenomen zit er iets heel moois aan te komen.
Vervolgens hangt er een groot gordijn voor het podium van de W2. De laatste voorbereidingen worden gaan om zo de zaal in Den Bosch op zijn kop te gaan zetten. Het is ondertussen wat drukker geworden en vooraan staan al heel wat fans in Navarone-shirts te wachten op hun helden. Als het gordijn opent en intromuziek met Batman-samples klinkt wordt de band met luid applaus onthaalt. Hun muziek is bekend en vanaf het begin wordt er al meegezongen met openingstrack “Highland Bull”. Het is meteen duidelijk, de band heeft er zin in. Zanger Merijn van Haren is een podiumbeest en gaat er helemaal voor. Hij speelt met het licht, danst en springt over het podium. Zo zien wij artiesten graag!
IMG_0267-BorderMakerNavarone bracht de afgelopen jaren twee albums uit en schotelt het publiek graag een ideale mix van oud en nieuw materiaal voor. Dit gaat er in als zoete koek. Al vroeg in de set passeert single “The Red Queen Effect”, waarmee de band landelijke bekendheid wist te krijgen, om er vervolgens een mooie uitvoering van “Smash ’n Grab It” achteraan te knallen. Voor het podium wordt dan ook flink gedanst en zo wisselt publiek en band continu de energie met elkaar uit. Het podium staat behoorlijk vol met allerlei lampen om er een grootse show van te maken. Hier staat meer dan gewoon een bandje, Navarone zet een mooi product neer. Dit zonder enige opsmuk. Zanger Merijn is dolenthousiast en maakt tussendoor graag en praatje met het publiek en dolt wat met gitarist Roman. Dat het einde van de tour nadert is aan deze heren absoluut niet af te zien.
Navarone kondigt aan wat bijzonders in petto te hebben. Vol trots kondigen ze de release-party aan van hun CD/DVD die ze eerder hebben opgenomen met een groots orkest. Iedereen wordt aangeraden om dan ook kaarten te kopen voor dit feestje in Uden. Om alvast een preview te laten horen wordt een nummer heel klein en akoestisch gebracht. Het is stil en iedereen luistert aandachtig om vervolgens na het einde zich te laten horen. De band heeft nog meer verrassingen vanavond. Zo is bekend dat Navarone een schitterende “Black Dog” of “Child In Time” in huis heeft, maar nu wordt gekozen voor een ander nummer. “In This World” van Moby wordt op een voortreffelijke wijze vertolkt en het kippenvel giert door de zaal. Wat een stembereik heeft die Merijn van Haren, maar wat is het ook een entertainer. Zo zorgt hij er wel voor dat iedereen meezingt tijdens “The Wander” en straalt hij van oor tot oor. De muziek staat natuurlijk wel centraal en tijdens een uitgesponnen versie van “Sage” laten de muzikanten ook duidelijk horen wat ze kunnen.
Aan elk concert komt een einde, zo ook aan de show van Navarone. Na dik anderhalf uur gespeeld te hebben heeft de band nog twee nummers in petto. Het publiek in de W2 heeft genoten vanavond en gezien dat er zelfs aan het einde van de tour geen millimeter gas wordt teruggenomen. De “Vim and Vigor”-tour is bijna ten einde, maar wij kijken graag uit naar de volgende avonturen van Navarone!


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00